McGregor si za UFC 246 vydělá rekordní peníze

McGregor si za UFC 246 vydělá rekordní peníze Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Conor McGregor opět ukazuje, jaké peníze dokáže vydělat jeho jméno, proti "Kovbojovi" by si mohl přijít až na 80 milionů dolarů.

Hlavní zápas turnaje UFC 246 už je za dveřmi a kromě informací o přípravách obou dvou aktérů se postupně odkrývá také finanční opona. Podle dostupných zdrojů by měl Conor McGregor jen za samotnou účast obdržet částku pět milionů dolarů, což téměř dorovnává sumu Nurmagomedova, který proti Poirierovi vyinkasoval milionů šest.

Celková suma, která přistane irskému bojovníkovi na účtu, by ale měla být ještě o dost větší. V původní částce totiž nejsou započítány peníze od Rebooku za sponzorování, podíl z PPV a další příjmy spojené s nadcházejícím večerem. Podle toho, co McGregor prozradil v rozhovoru s Arielem Helwanim z ESPN, by se tak finální obnos mohl zastavit až na astronomických osmdesáti milionech dolarů.

Pro Conora by to tak znamenalo rekordní výdělek, protože podle jeho slov si za předloňský souboj s Khabibem domů odnesl milionů padesát. Taková čísla jsou v MMA samozřejmě stále výjimečná, protože většina bojovníků podobné hranice nedosáhne ani za celou kariéru, ale i tak to vytváří naději ostatním, že se i v tomto odvětví dají v budoucnu vydělat peníze porovnatelné s příjmy těch nejlepších sportovců na světě.

„Bláznivý Ir“ ukázal, že na popularitě se dá vydělat pořádný balík, a i přesto, že tvrdí, že peníze nebyly jeho důvodem k návratu, rozhodně ho to neodradí od dalších soubojů, které má v tomto roce v plánu. Navíc se stále diskutuje o odvetě s Floydem Mayweatherem Jr., která by mohla tuto laťku ještě zvýšit.

Zdroje:  YouTube ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články