Připomeňte si, jak McGregor v odvetě porazil Diaze

Připomeňte si, jak McGregor v odvetě porazil Diaze Conor McGregor vs Nate Diaz | zdroj: Profimedia

V prvním zápase Nate Diaz šokoval svět, když ve druhém kole slavného Ira uškrtil. Odveta na sebe nenechala dlouho čekat.

 

Conor tehdy sotva oslavil výhru nad José Aldem a zisk titulu v pérové váze a už se chystal ukořistit šampionský pás také o váhu výš. Soupeřem mu měl být Rafael dos Anjos, který se však pár dní před soubojem zranil a UFC narychlo shánělo náhradu, protože nechtělo přijít o hlavní zápas.

Nate Diaz po své poslední výhře v pozápasovém rozhovoru McGregora hlasitě vyzval. Jeho „Conore, dostáváš všechno, na co jsem já makal, ty s**či!“ Ty víš, co je opravdový zápas, opravdový money fight, jsem to já!“ už mezi fanoušky doslova zdomácnělo. Jejich souboj zprvu sice nepřipadal v úvahu, protože Diaz měl z posledních 5 zápasů záporné skóre a papírově nebyl pro Ira adekvátním soupeřem, ale když se dos Anjos zranil, matchmakeři UFC zavolali 11 dní před zápasem také Diazovi. Přestože tou dobou popíjel s kamarády někde na lodi, bez váhání přijal.

Conor si věřil, a tak dokonce souhlasil s navýšením váhového limitu, aby Diaz neměl problém se shazováním. Ir překypoval sebevědomím i na začátku samotného zápasu. Byl si tak jistý, že Diaze knokautuje, že hned během prvního kola vyčerpal takřka všechnu svou energii. Do druhého kola nastoupil viditelně vyčerpaný a karta se začala obracet. Nakonec se McGregor v zoufalství vrhl po takedownu, čehož samozřejmě Diaz, který má černý pás v brazilském jiu jitsu, ihned využil a během pár vteřin ho donutil odklepat.

Pro McGregora to byla hořká prohra a odmítl přijmout jakýkoliv jiný zápas než odvetu. Chtěl totiž dokázat sám sobě i světu, že se dokáže použit z chyb a porážku odčinit. To se mu nakonec povedlo, přestože mnozí, včetně Diaze tvrdí, že vyhrál někdo jiný. Ať tak či tak, oba jejich zápasy patří do zlatého fondu UFC a mnoho fanoušků doufá, že se v budoucnosti dočkáme třetího pokračování.

Na tuhle dnes již legendární bitvu se podívejte na tomto videu:

Nejnovější články