Šampion Max Holloway promluvil o rivalitě a respektu ke Conoru McGregorovi

Šampion Max Holloway promluvil o rivalitě a respektu ke Conoru McGregorovi Zdroj: CBS Sports | zdroj: Profimedia

Pro Maxe Hollowaye je to jen business a nebere si provokování s Conorem McGregorem osobně.

Ačkoliv Conor McGregor neměl zápas už déle než rok, jeho jméno pořád vzbouzí spoustu emocí. Za svou kariéru toho udělal mnoho dobrého i špatného, a to jak v kleci, tak i mimo pletiva.

Nedávno o svém zvláštním vztahu s Conorem promluvil Max Holloway pro MMA Fighting. Holloway se s McGregorem utkal v roce 2013 ještě jako mladý talent a v souboji na body prohrál. Byla to Maxova poslední porážka v pérové váze, kterou později s přehledem ovládl a stal se v ní šampionem. Rivalita obou borců však neskončila jejich vzájemným zápasem a oba kluci do sebe čas od času neváhají šťouchnout.  McGregor rád sdílí fotografie z jejich vzájemného zápasu na kterých Hollowaye „školí“ a Holloway si taky na oplátku párkrát „bouchne“ do McGregora.

Max dokonce neváhal vynaložit peníze i čas na to, aby zajel do Irska na exkurzi do továrny na výrobu Whiskey Jameson, čímž poslal dobře mířenou „facku“ do tváře Conora, který vlastní konkurenční značku Whiskey, Proper No. 12.

I přes všechno to pošťuchování a trashtalk má však Max vůči Conorovi velký respekt, který, jak se zdá, je vzájemný. Max totiž chápe, že veškerý trashtalk, který Ir dělá, není nic jiného než business: „Způsob jakým mluví je jen business, business a business. Rozumím tomu, když někdo dělá business. Může se stát, že někdo zajde daleko a překročí čáru, kdy už to není o businessu a stane se to osobním, ale tohle on nikdy neudělal. Nikdy tu čáru nepřekročil. A to je to co na něm respektuju. Šťoucháme se tu a tam, ale je to jen business. Nemyslíme to osobně. Nikdy jsme tu čáru nepřekročili.“

S Maxovým tvrzením o tom, že Conor se neuchyluje do osobní roviny by asi nesouhlasil současný neporažený šampion Khabib Nurmagomedov, jehož se snažil Conor vytočit i tím, že urážel jeho otce a jeho rodinu, ale vypadá to, že k Maxovi si tohle Conor nedovolil.

Max Holloway dokonce přiznal, že McGregor jej ve skutečnosti podporuje a byl jedním z mála, vyjádřili obavy nad Hollowayovým zdravotním stavem a skutečně se o něj zajímal, když byl Holloway nucen ze zdravotních důvodů odříct titulový zápas právě s Nurmagomedovem.

„Když jsem bojoval s Brianem Ortegou i s Frankie Edgarem, tak mi ukázal podporu. Má srdce“, přiznává Holloway. Max se Conora taky zastal a neodsuzuje jej za jeho teď už docela dlouhý list prohřešků, který čítá mimo jiné házení vozíku po autobuse, rozbíjení telefonů fanouškům a nedávné trénování direktů proti staršímu pánovi v baru.

„Je to člověk, jako každý z nás. Udělal pár špatných, nešťastných věcí. Dělal blbosti ve špatný čas a to je blbé, ale je to prostě jen člověk“, neodsuzuje současný šampion toho minulého.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články