"Když chcete být šampionem ve dvou vahách, neexistuje výmluva," říká odhodlaně Max Holloway

"Když chcete být šampionem ve dvou vahách, neexistuje výmluva," říká odhodlaně Max Holloway zdroj: Profimedia

Max Holloway stále věří, že zvládne vybojovat titulový pás ve dvou vahách.

I když Max Holloway v posledním duelu proti Dustinu Poirerovi po pěti letech poznal porážku, která ho zároveň připravila o interim titul v lehké váze, stále věří, že toho jednoho dne dosáhne. Rozpovídal se o tom na tiskové konferenci v Los Angeles, věnované jeho blížícímu se zápasu, kde bude v pérové váze bránit titul proti Frankiemu Edgarovi.

"Je to o mojí historii," řekl Holloway. "Viděli jste moje zápasy a když si je všechny zpětně vezmete, tak zjistíte, že jsem pokaždé někdo jiný. A 27. července uvidíte zase někoho rozdílného. Ten kluk, který se ukázal v dubnu, toho jsem zabil. Tady se nedá porovnávat, je to tak ve sportu i v životě. Občas musíte sklouznout dolů, abyste vylezli po větším žebříku."

Max Holloway Brian Ortega zdroj: Profimedia

"Jednou se vrátím i o váhu výš a doufám, že to bude dřív než později. A pokud bych měl pro dvojnásobného šampiona udělat šňůru deseti vyhraných zápasů, tak jí prostě budu muset udělat. O tom to je. Všichni víte, že jsem se nikdy nebál žádné práce. Prostě sklopím hlavu a dám se do toho."

Holloway ovšem uznal, že teď má největší smysl obhajovat titul ve svojí váze, tedy pérové. "To budu chtít vždycky a mám v tom také nedokončený business. Je tu plno borců, kteří se dostávají nahoru díky tomu, že dělají, co mají dělat a Frankie (Edgar) je legenda. Dlouho se mě pokoušel vyzvat a já už nemohu čekat. Vždycky říkám, že šampion je král a ten musí chránit svoje území. Svůj pás. To je to čím praví králové jsou. To je to, co pravé krále dělá a já se chtěl vrátit o váhu níž."

Max Holloway Dustin Poirier zdroj: Profimedia

Na konci se Holloway vrátil k otázce hmotnosti. Nejdříve s posměškem okomentoval, že je stále kritizován. Prve mu bylo řečeno, že na pérovou váhu je moc těžký, a poté že na lehkou proti Poirerovi zase moc lehký. Okomentoval to s nadsázkou sobě vlastní.

"Měl jsem jenom šest týdnu na to, dostat se na váhu proti Poirerovi. A viděli jste, co se stalo. Když se pro něco rozhodnu, tak to udělám. Jestli mi po dalším zápase řeknou, ať jdu v srpnu bojovat proti Danielu Cormierovi (těžká váha), tak udělám 93-94 kg, půjdu tam a budu s ním bojovat. Víte co tím myslím? Tady není rozhodující čas. Když chci být nejlepším bojovníkem ve dvou vahách, tak si myslím, že neexistuje žádná výmluva. Prostě půjdu bojovat."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články