UFC 236 za dveřmi: Kelvin Gastelum vs. Israel Adesanya a Max Holloway vs. Dustin Poirier

UFC 236 za dveřmi: Kelvin Gastelum vs. Israel Adesanya a Max Holloway vs. Dustin Poirier zdroj: Profimedia

13. duben je za rohem a s tímto datem je spojené i UFC s pořadovým číslem 236. Bylo by tedy záhodno si zrekapitulovat dva hlavní zápasy o dočasný (interim) titul, které nás čekají. 

Kelvin Gastelum vs. Israel Adesanya

V tomto titulovém zápase lehké váhy se bude zápasit o první interim titul, který by měl zaručovat další zápas s šampionem. Oficiálním držitelem je Robert Whittaker, ten se ovšem stále nevyléčil z těžké kýly, kterou si uhnal před UFC 234 konaném v australském Melbourne.

Tam se měl utkat s Gastelumem (16-3 MMA,10-3 UFC). Náhradníkem se stal Israel Adesanya (15-0 MMA, 5-0 UFC), Novozélanďan, který v Melbourne na body porazil velikou legendu UFC Andersona Silvu. Mnozí ale říkají, že teprve Gastelum bude opravdovým testem pro mladého bojovníka. Vítěz tohoto zápasu se postaví snad brzy uzdravenému Whittakerovi.

Max Holloway vs. Dustin Poirier

I zde bude boj, vzhledem k probíhajícímu trestu momentálního držitele Khabiba Nurmagomedova, o interim titul a tedy jakousi vstupenku na zápas o titul. Max Holloway (20-4 MMA, 16-4 UFC) se po sérii úspěchů v pérové váze (je její šampion a neprohrál třináct zápasů v řadě) podle očekávání posunul váhy lehké. V té se mu postaví Dustin Poirier (24-5 MMA, 16-4 UFC) a i vzhledem ke statistikám a stylu obou bojovníků se očekáva tvrdý boj plný boxu. Nutno podotknout, že pro Hollowaye půjde o odvetu za čtyři roky starý zápas, kde ve svém vůbec prvním zápase v UFC podlehl Poirierovi v prvním kole (mounted triangle-armbar). Nyní jsou ale oba fighteři na zcela jiné úrovni.

UFC 236 se odehraje v Atlantě a bude možné ho sledovat na stanici Nova Sport a nebo na ESPN, ovšem za předplatné. 

Zdroje:  MMA Junkie , CBS Sports

Nejnovější články