Bláznivý Ir McGregor konečně zná soupeře, už v lednu se mu postaví "Kovboj" Cerrone

Bláznivý Ir McGregor konečně zná soupeře, už v lednu se mu postaví "Kovboj" Cerrone Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Conor McGregor si svého protivníka vybíral opravdu dlouho, nakonec jím bude Donald "Cowboy" Cerrone, se kterým se utká na turnaji UFC 246. 

Už je to konečně jisté. Hned zkraje roku nás čeká další obří souboj. 18. ledna si to v T-Mobile Areně v Las Vegas rozdají Conor McGregor a Donald „Cowboy“ Cerrone. Vše pro ESPN potvrdil šéf UFC Dana White, který prozradil, že irský bojovník už podepsal a Američan ho bude brzy následovat. Řekl také, že půjde o netitulový fight a bude se bojovat ve welterové váze.

McGregor se tak vrátí do profesionálního MMA zápasu poprvé od doby, kdy v říjnu 2018 podlehl v „tituláku“ lehké divize po submisi ve čtvrtém kole Khabibu Nurmagomedovovi.  Melu která následovala mezi oběma týmy, za kterou oba dva borci dostali distanc, asi netřeba připomínat, mezi fanoušky se o ní vášnivě diskutuje do dnes.

Od té doby Conor spíše proplouval médii díky různým incidentům po barech a obviněním ze sexuálního obtěžování. Dlouho se nemohl dohodnout na soupeři a dlouho dělal Whiteovi vrásky na čele. Když už to vypadalo, že už bude mít opravdu někoho domluveného, pokaždé se z nějakého důvodu něco pokazilo.

Nakonec se ze všech spekulací vyrýsoval „Cowboy“ Cerrone.  Americký sympaťák a jeden z nejdéle sloužících aktivních bojovníku UFC. V největší organizaci na světě bojuje už od roku 2012 a přesto, že nikdy nezískal titulový pás, tak fanoušky baví svým srdceryvným, odhodlaným a neústupným stylem a neskutečnou ofenzivou.

Důkazem může být i to, že si tento fight „zasloužil“ i přes dvě poslední prohry s Tony Fergusonem a Justinem Gaethjem, kterým sice oběma podlehl před limitem, ale šlo o neskutečně atraktivní duely, do kterých Cerrone vlétl naprosto po hlavě. Nikdo asi nečeká, že by proti McGregorovi mohl zvolit jakoukoliv jinou taktiku.

Turnaj se uskuteční pod názvem UFC 246 a na kartě se mimo hlavní duel představí také například Anthony Pettis, Sodiq Yusuff, Alexey Oleinik nebo Alexa Grasso.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články