Jak může Cerrone porazit McGregora? Bývalí šampioni pro něj mají cennou radu

Jak může Cerrone porazit McGregora? Bývalí šampioni pro něj mají cennou radu Donald Cerrone | zdroj: Profimedia

Bojovníci i novináři se shodují, že Conor bude mít v zápase navrch v prvním kole. Bývalí šampioni Cruz a Alvarez mají ale pro Kovboje radu, jak se s tím vypořádat.

 

Conor McGregor je známý tím, že je nejnebezpečnější hned v prvním kole a většinu svých výher nasbíral během úvodních pěti minut. S přibývajícími koly mu však často došel dech. Donald „Cowboy“ Cerrone je jeho přesný opak, v prvním kole začíná velmi pozvolna a s dalšími koly přidává na intenzitě.

Conor je úžasný hned ze startu,“ uznal například Jorge Masvidal. „Na druhou stranu Donald se spíš potřebuje dostat do tempa. Potřebuje k tomu čas, vychytává si svoje finty, pohyby, vyměřuje rychlost.“

S Masvidalem souhlasí i mnozí další. Například bývalý šampion Dominick Cruz, ten měl pro Kovboje také radu. „Víc než cokoliv jiného, je pro Cerroneho důležité, aby nastoupil a už měl v zákulisí odzápaseno jedno kolo, takže v oktagonu už bude ve svém druhém kole. Protože Conor McGregor do toho dá všechno v prvním kole, skoro žádnou energii si nebude šetřit. A Cerrone takhle nezačíná, v prvním kole dost inkasuje, než se do toho v dalších kolech dostane.“

To samé radí Kovbojovi také Eddie Alvarez, který proti němu i McGregorovi v minulosti zápasil. „Musí si v šatně dát kolo tvrdého sparringu,“ navrhuje bývalý šampion lehké váhy. Sám se prý takto rozehříval do zápasů se soupeři, o kterých věděl, že začínají zostra. Jednou se dokonce s jeho tréninkovým partnerem Sergio Pettisem tak rozvášnili, že je od sebe trenéři museli odtrhnout.

Uvidíme tedy, s jakou taktikou McGregor a Cerrone do zápasu nastoupí. Výše zmíněný Dominick Cruz měl možnost s irským kolegou pohovořit v tréninkovém centru UFC a prý mu ukázal nějaké triky a úpravy svého stylu, které si na Kovboje připravil a fanouškům se prý budou líbit. Prý i on sám je zvědavý, jak to bude vypadat v samotném zápase.

Zdroje:  YouTube ESPN , mmafighting.com

Nejnovější články