Khabib odmítá odvetu s McGregorem: „Může bojovat se zápasníky druhé třídy, kteří prohráli 7 z 10 zápasů.“

Khabib odmítá odvetu s McGregorem: „Může bojovat se zápasníky druhé třídy, kteří prohráli 7 z 10 zápasů.“ Khabib Nurmagomedov - Dustin Poirier | zdroj: Profimedia

I když by UFC příští rok rádo uspořádalo odvetu vyhroceného zápasu. Conor bude svému rivalovi nejprve muset dokázat, že si ji zaslouží.

Tihle dva se nemají vůbec v lásce. Už jednou však měli možnost si to v kleci vyříkat a Khabib jasně vyhrál, když ve třetím kole hvězdného Ira donutil odklepat. Tohle však rozhodně neznamenalo konec jejich rivality, alespoň ne pro McGregora, který neskrývá svou touhu po odvetě. Tu by mu s vidinou velkého zisku rád dopřál i šéf UFC. Potvrdil to také v rozhovoru pro BT Sports. „Jestli se Conorovi podaří projít přes Kovboje a Khabibovi přes Tonyho, tak budeme brzo usilovat o odvetu Conora a Khabiba.“

Dagestánský šampion však nevidí důvod, proč by měl v dohledné době s Conorem znovu zápasit. „Jsem překvapený, když Dana White říká, že pokud Conor porazí Cerroneho a já porazím Tonyho Fergusona, tak bude odveta. Aby se mnou mohl zápasit, musí nejprve zhubnout do 70 kg a vyhrát deset zápasů v řadě stejně jako jsem musel já. Potom budeme o odvetě přemýšlet. Ale teď si může bojovat se zápasníky druhé úrovně, kteří prohráli sedm z deseti zápasů ve welteru,“ upozornil Nurmgagomedov na nelichotivou bilanci Donalda Cerroneho, se kterým se McGregor utká v lednu.

Pokud nedopadne odveta a Conor se opět nerozhodne odejít do sportovního důchodu, jak rád v minulosti dělával, bude mít na výběr dostatek potenciálních soupeřů. Sám vyjádřil zájem o souboj s Jorge Masvidalem, který nedávno porazil Diaze. Mnozí, včetně prezidenta UFC, si však myslí, že tenhle zápas je šílenost, protože Masvidal je mnohem větší a těžší. V minulosti už jsme se však přesvědčili, že nebojácný Ir má podobné výzvy rád.

V nižší lehké váze by dával smysl souboj s tvrďákem Justinem Gaetjem anebo odveta s Dustinem Poirierem, který od porážky v roce 2014 ušel dlouhou cestu až k dočasnému titulu lehké váhy. Dlouho přemlouvat by se určitě nenechal ani Tony Ferguson, ať už jeho nadcházející zápas s Khabibem dopadne jakkoliv. V lehké váze nás tedy v souvislosti s Conorovým návratem budou v následujícím roce čekat zajímavé věci.

Zdroje:  The Sun

Nejnovější články