Nejočekávanější duel posledních dní se blíží! Khabib a Ferguson se utkají v dubnu

Nejočekávanější duel posledních dní se blíží! Khabib a Ferguson se utkají v dubnu Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Vyjde to konečně a tihle dva dlouholetí soupeři se střetnou?

Neporažený král lehké váhy Khabib Nurmagomedov se chystá znovu obhajovat. Dle několika důvěryhodných zdrojů, UFC plánuje uspořádat duel nejlepších lehkých vah posledních let na 18. dubna 2020. Velký PPV turnaj zavítá do města, které nikdy nespí – do New Yorku.

Prezident UFC Dana White potvrdil, že vyjednávaní mezi oběma stranami úspěšně pokračují. Nic zatím není oficiálně potvrzené, ale Khabib i Ferguson údajně souhlasí s podmínkami a v následujících dnech smlouvu podepíší.

Fanoušci nazývají tento souboj prokletým. Již čtyřikrát byl souboj vypsán a čtyřikrát byl zrušen. Na vině je Khabibovo složité shazování či utržený křížový vaz Fergusonova kolena. V dubnu loňského roku si Ferguson přivodil nepříjemné zranění, když při plnění mediálních povinností zakopl o natažený kabel a vážně si poranil koleno.

Tony je ovšem mimořádný přírodní úkaz, dobu rekonvalescence zkrátil o půl roku a na podzim znovu kopal holení do ocelových trubek. El Cucuy poslední dva duely zvládl ve velkém stylu. Pettis i Cowboy Cerrone dostali obrovské bití a kvůli zranění, která jim Tony uštědřil lékař zápas předčasně ukončil.

Khabiba čeká třetí titulová obhajoba. V nejsledovanějším duelu historie ukončil ve čtvrtém kole Conora McGregora a v září ve druhém kole i Dustina Poiriera. Ferguson je neporažen od roku 2012 a titulový zápas si bezesporu zaslouží. Khabib si soupeře nevybírá a jak se zdá, Ferguson může být největší hrozbou, které „Orel“ ve své kariéře čelil. Tony má nevyčerpatelný fyzický fond, neortodoxní pohyb a především skvělé jiu-jitsu, to jsou zbraně, které můžou na ruského medvěda platit.

Pokud Khabib Fergusona porazí, potvrdí pozici nejlepší lehké váhy všech dob. Fanoušci i odborníci si mnou ruce, tento souboj chtějí všichni vidět.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články