Žádný Conor, podle vyzyvatele by měl jako další o titul bojovat Ferguson

Žádný Conor, podle vyzyvatele by měl jako další o titul bojovat Ferguson Dustin Poirier - Max Holloway | zdroj: Profimedia

Dustin Poirier ještě titul nevyhrál, ale ví, komu by chtěl při první obhajobě čelit.

Dustin Poirier se už za chvíli dočká svého titulového zápasu o pás z lehké váhy. Ten přijde 7. září v rámci turnaje UFC 242 a jedná se o jeden z nejočekávanějších soubojů roku, protože soupeřem mu nebude nikdo jiný, než Khabib Nurmagomedov. Má však také jasno, koho by chtěl v případě výhry.

"Na sto procent by to byl Tony Ferguson, žádná druhá varianta není, "řekl Poirier v rozhovoru pro MMA Fighting. "Ani o tom nepochybuji, Tony Ferguson, bez diskuze."

Poirierovo rozhodnutí má logiku, protože Ferguson je bývalý dočasný (interim) šampion v lehké váze a o svůj pás přišel pouze vlivem zranění. Navíc se hodně mluví o tom, že to měl být on, kdo měl dříve stát proti Nurmagomedovovi, ale místo toho Ferguson dostal Anthony Pettise, protože main fight, titulák a konfrontaci s Khabibem mu "vyfoukl" Conor McGregor.

Tony Ferguson zdroj: Profimedia

O tom, kdo se utká s vítězem, Poirier nepochybuje. Myšlenky však samozřejmě soustředí především na svůj aktuální duel, protože ho čeká neporažený dagestánský bojovník s 27 výhrami, který naposledy donutil odklepat právě McGregora. "Upřímně teď ale nemůžu úplně přemýšlet nad tím, co bude dál. 25 minut s Khabibem je teď to jediné, na co bych se měl soustředit." Uvidíme, zda Poirier dokáže překvapit, jako svou dělostřelbou proti jinak nezdolnému Hollowayovi.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články