Ferreira nenechal Pettise bojovat v postoji a na začátku druhého kola ho uškrtil

Ferreira nenechal Pettise bojovat v postoji a na začátku druhého kola ho uškrtil Anthony Pettis - Tony Ferguson, UFC 229 | zdroj: Profimedia

V prvním zápase hlavní karty UFC 246 jsme viděli zápas mezi elitním postojářem a BJJ specialistou. Boj na zemi nakonec rozhodl.

U bývalého šampiona Pettise nikdy nevíte, jestli vytáhne nějaký fenomenální kop z otočky se saltem anebo nemá svůj den a prohraje. Takřka vždy ale doručí divácky atraktivní zápas. Ferreira oproti tomu v posledních letech zažíval výsledkově stabilní období. Vstupoval tak do zápasu na vlně 5 vítězství v řadě, když naposledy před lety nestačil na Dustina Poiriera. Výhra nad Pettisem by ho tedy rozhodně posunula mezi top bojovníky divize, kde by se Pettis naopak rád udržel.

Pettis začal z opačného gardu a držel zápas na delší vzdálenost, která by mu umožnila využít své triky a skvělé kopy. Ferreira se naopak snažil dostat na tělo, odkud by mohl vzít boj na zem, kde by využil svého skvělého jiu jitsu. Dělal to sice zvláštně a zvedal nohu jakoby do bloku, asi aby vyvaroval soupeřovým lowkickům. Celkem brzy ale tahle jeho strategie slavila úspěch a dostal Pettise na zem. Navíc se mu rovnou dostal do zad. Bylo zajímavé sledovat, jak si s tím Showtime poradí. Pro jeho dobrý postoj totiž spousta lidí neví, že má také skvělé jiu jitsu. Z nelichotivé pozice se tedy celkem brzy dostal. Dalo se ale tušit, že v tomhle zápase bude mít ještě své umění boje na zemi ukázat.

Bylo jasné, že strategie do dalších kol bude podobná. Ferreira potřeboval zápas brát na zem a Pettis by se naopak radši přestřeloval v postoji. Hned na začátku byl úspěšnější Ferreira a Pettis ho měl neustále v zádech, kde hrozila rear naked choke. Stačila jediná chyba a byl by konec. To se také nakonec stalo. Velké vítězství pro Ferreiru, který se jím přiblížil k vysněné top 10 lehké váhy.

Nejnovější články