McGregor nebo Cerrone? Redakce Fights.cz tipuje výsledky zápasů hlavní karty UFC 246

McGregor nebo Cerrone? Redakce Fights.cz tipuje výsledky zápasů hlavní karty UFC 246 Conor McGregor vs Donald Cerrone oficiální vážení | zdroj: Profimedia

První letošní UFC je tady, podívejte se na naše tipy na vítěze zápasů hlavní karty.

 

Conor McGregor vs. Donald Cerrone (Welterweight)

Aleš: Jaký Conor se ukáže? Kdyby ten, který zdemoloval Poiriera, Mendese, Alvareze, mám jasno. Pokud ten, který před prvním zápasem s Diazem (také ve welteru!) jen jedl steaky a pak mu došly síly v druhém kole, tak mám vlastně také jasno. Ale budu počítat, že oba nastoupí v optimálním stavu. Conor je techničtější (ale o fous), brilantně pracuje s footworkem a pokud se neobává země, je mnohem agresivnější. Cerrone si umí držet distanc, má perfektně nadrilované kombinace úderů a kopů (Rick Story by mohl vyprávět) a na zemi má nebezpečné jiu-jitsu, které musí Conorovi dělat starosti. Má ale problém pokaždé, když jej někdo začne zatlačovat a presovat - RDA, Masvidal, Till, Gaethje prostě Kovboje přejeli tím, že ho nenechali vydechnout. Kurzy podle mě zcela neodpovídají tomu, že tenhle zápas bude vyrovnanější, než se zdá, ale sázím na Conora. Hlavou, protože jeho “fight IQ” je brilantní a srdcem, protože nechci, aby MMA přišla o svou ikonickou legendu a proto, že styl “starého” Conora mám rád.

McGregor - TKO

Ondřej: Conor prostě nemůže prohrát, to by byl konec světa. Cowboye sleduji už roky, fandím mu, ale celé MMA potřebuje McGregora zpátky a pokud dal do přípravy tolik, kolik tvrdí, nedá Donaldovi moc šancí. Na tiskové konferenci jsme viděli jiného Conora, než dřív. Doufejme, že v sobě pořád má ten oheň a drive, který fanoušci milují.

McGregor - KO 

Lukáš: Conor vypadá soustředěně a má hlad po vítězství. Takový Conor je dost nebezpečný. Jeho striking je neúprosně přesný, jeho timing je perfektní a jeho levačka má v sobě dynamit. Ale Cowboy určitě má na to, aby jej porazil. Jasně, prohrál s Tonym a Justinem, ale to jsou top bojovníci, takže není moc za co se stydět, je dost možné, že Conor by si s nimi taky nedokázal poradit. A jestli v sobotu nastoupí takový Cowboy, jako ten, který porazí Ala Iaquintu, tak má Conor problém. To, že by se měl Cowboy snažit vzít zápas na zem je podle mě docela blbost. I Khabib měl trochu problémy dostat Conora na zem. Conorova obrana bude určitě skvělá, takže Cowboy s ním možná bude muset stát. Cowboy musí začít tlačit hned od začátku, nedat Conorovi prostor pro jeho fígle. Je otázka, jak moc je Cowboy hladový. Trochu mi přijde, že je spokojený už teď, že dostane “red panties night” a na výsledku mu tolik nezáleží. Ale rád bych se mýlil. Sám tomu moc nevěřím, ale půjdu proti proudu a dám to Cowboyovi.

Cowboy - TKO (Headkick), 4. kolo

Tonda: Tady dle mého asi není o čem. Cowboy do toho zase půjde po hlavě, takže se bude jednat stoprocentně o atraktivní fight, ale zároveň si tím i podepíše ortel. Conor je připravený na stoprocent a i když by mohl působit přemotivovaně, tak si půjde jasně za vítězstvím. Přestože v poslední době více mluvil než bojoval, tak má stále své nesporné kvality a patří k nejlepším postojářům. Cerrone se v první dvou kolech bude držet, ale ve třetím už kapituluje.

McGregor - 3. kolo - TKO 

Tomáš: Vidím to jasně pro Conora. Jak psal Lukáš výše, mám z Kovboje pocit, že pro něj je vítězství už samotný tenhle zápas. Samozřejmě, je to skvělý bojovník, ale myslím, že Ir znovu ukáže, že v postoji na něj nemá skoro nikdo. Očekávám, že se pak všude bude psát: “The King is back!” a okolo příštího zápasu bude ještě mnohem větší hype. V tomhle roce zkrátka ještě uvidíme hodně McGregora. 

McGregor - 2. kolo - KO


Holly Holm vs. Raquel Pennington (Bantamweight)

Aleš: Tohle je zápas Holly Holm. Nikdy jsem nebyl přesvědčený o tom, že je úplný top tier, ale je velmi efektivní v taktickém boji na body. Pennington mi přijde na sklonku kariéry a zápas s Nunes ji dle mne zlomil. Když svému rohu po čtvrtém kole říkala, že už nechce do pátého, jde o definující moment. GDR prokázala, že Raquel má problémy s technickými strikerkami, což Holm je a její decision split vítězství proti Aldaně bylo nepřesvědčivé. Holm se také pomalu loučí s kariérou, ale ve srovnání s předchozími soupeřkami je Pennington výrazně snadnější sousto.

Holm - na body

Ondřej: Věřím že se Holly oklepala z porážky s Amandou Nunes a vrátí se na vítěznou vlnu. Raquel je silná soupeřka, ale zkušenější Holm zvítězí.

Holm - na body

Lukáš: Předchozí vzájemný zápas byl hodně těsný. Obě prohrály s Amandou Nunes i s Germaine de Randamie. Holly má podle mě lepší striking a Raquel se to bude snažit brát na zem. Podle mě je ale Holly natolik zkušená, že si to pohlídá a zápas vyhraje na body.

Holm - na body

Tonda: Holm se sice před čtyřmi lety ocitla na samotném vrcholu poté, co téměř ukončila kariéru Rondě Rousey, ale od té doby už nikdy takto přesvědčivý výkon nepodala. S každou zvučnější soupeřkou prohrála a ve svých osmatřiceti letech začíná být za zenitem. Pennington několikrát ukázala, že je schopná ustát zápas až do samotného konce a trochu opatrnějším stylem urvat vítězství ve svůj prospěch. To předvede i tento večer. Hodně defenzivy a pohybu, které ji dovedou k výhře.

Pennington - na body

Tomáš: 

Podle mě to bude ze strany Holly strategie na úrovni šachů a nakonec to na body vyhraje. Ale peníze bych na ni nevsadil, v minulosti už mi tiket zkazila :(

Holm - na body


Aleksei Oleinik vs. Maurice Greene (Heavyweight)

Aleš: Oleinik je skvělý na zemi, ale s každým rokem má větší potíže dostat soupeře do defenzivy a na zem. Jeho striking je velmi prostý a jeho brada už tolik nezvládne. Greene ale není z ranku soupeřů, kteří mu obvykle dělají problémy. Jistě, je to těžká váha a jedna rána dělá zápas, ale myslím, že zkušenosti a dřevorubecký styl s absurdně dobrým zápasem zajistí Oleinikovi vítězství.

Oleinik submisí

Ondřej: Oleinik je mistr v boji na zemi a do dějin UFC se zapsal, když dva soupeře ukončil na Ezekiel Choke (jedním z nich byl Viktor Pešta) a oprávněně užívá přezdívku hroznýš. Greene na zemi utáhl čtyři soupeře, ale zkušenosti hrají do karet ruskému zápasníkovi. 

Oleinik - submission

Lukáš: Oleinik je submission master a nehrozí, že by ho Greene subnul. Greene má velkou fyzickou převahu a bude se to snažit držet v postoji. Myslím, že Oleinik je zkušený drsňák, ale už není nejmladší a bude to mít těžké. Greene využije svojí fyzické převahy, bude zápas držet v postoji a nakonec zvítězí na body.

Greene - na body

Tonda: Tady bude rozhodující zem a v té je Oleinik naprostý stroj. Pětačtyřicet výher pomocí submise v jeho kariéře je šílené číslo, kterému Greene, který má ve svých třiatřiceti letech odbojováno pouhých jedenáct zápasů, nemůže konkurovat. Možná, že Američan přežije první kolo, když vše udrží v postoji, ale maximálně ve druhém odklepe.

Oleinik - 2. kolo - submise 

Tomáš: Greene ho uškrtí! :)

Greene - RNC


Aleš: Pettis zažil pět minut slávy, když efektně knockoutoval Thompsona v zápase, kde prohrával. Diaz prokázal, že Pettisova renesance se nekoná a konstantním tlakem jej zcela vygumoval. Pettisovi nesvědčí příliš velký tlak (viz RDA či Diaz), ale vždycky se uměl opřít o své podceňované (a přitom skvělé) jiu-jitsu. Jenže Ferreira je v tomhle asi jeho kryptonit. Má vynikající zem a vymetl ji hned s několika skvělými zápasníky. Navíc má ránu a ofenzivní styl, který podle mě Pettisovi vůbec nebude chutnat. Možná se dočkáme dalšího překvapení, ale já jdu na jistotu s Ferreirou.

Ferreira - na body

Ondřej: Věřím Pettisovi, že se otřepal z porážky s Diazem a Brazilce ukončí před limitem. Pettis je zkušený zápasník a pokud chce ještě v UFC něčeho dosáhnout, slabší soupeře musí bezpodmínečně porážet. 

Pettis - TKO

Lukáš: Ferreira má velice dobrý postoj a na zemi je taky skvělý. Pettis už je podle mě spíše na sestupu, ale pořád umí svoje. Dost asi záleží jak se vyspí a v jakém bude rozpoložení. Pokud bude Ferreira tlačit a nedovolí Pettisovi použít jeho triky, má šanci na výhru. Na druhou stranu věřím, že Pettis je dostatečně zkušený a že se v něm probudí jeho dřívější hlad po vítězství a Ferreiru zdolá

Pettis - na body

Tonda: Asi nejtěžší zápas na tipování. Pettis si pokaždé výhrou vybojuje silnějšího soupeře, aby následně vybouchl a znovu dostal nějaké horší jméno. Takhle už se to střídá několik let. Ferreira by se mohl jevit jako jeden z těch slabších, který by mohl Pettise zase někam vyšvihnout, ale momentálně je na vítězné vlně a myslím si, že si jí udrží i teď a svého soupeře shodí ještě níž.

Ferreira - na body

Tomáš: Rozum říká Ferreira - dere se nahoru, má v sobě hlad a i technicky má na to, aby Pettise přejel. U Anthonyho ale nikdy nevíte, může se ukázat ve skvělé formě a zápas ukončit nějakou highlight technikou anebo si při nějakém šíleném kopu zlomí nohu a zápas bude z jeho strany poloviční. Nevím, nevím, ale Pettise sleduju rád, a tak budu věřit, že to zvládne.

Pettis - "Showtime" style KO/TKO 


Cláudia Gadelha vs Alexa Grasso (Strawweight) - ZRUŠENO kvůli nenavážení Grasso - více tady.


Aleš:
Trochu se bojím, že Claudia je na sestupu a nestačí na nastupující generaci technických, po všech stránkách dobrých bojovnic. Na druhou stranu, Grasso má s “gritty” bojovnicemi téhle gardy problémy - Esparza a Herrig ji udolaly. Sympatické jsou mi obě a spíš tady sázím po věštecké kouli, podle které to Gadelha ještě nehodlá zabalit.

Gadelha - na body

Ondřej: Gadelha v poslední době trošku ztratila své kouzlo a již nepatří mezi hrozby slámové divize. Za to Alexa Grasso pomalu stoupá vzhůru a i když naposledy prohrála, v sobotu předvede lepší výkon a Cláudiu udolá po třech kolech. 

Grasso - na body

Lukáš: Gadelha má dobrý wrestling a dobrý timing, Grasso má zase docela houževnatý striking. Těžko říct jak se s tím holky poperou, ale myslím, že to nakonec urve Grasso.

Grasso - na body

Tonda: Gadelha v poslední době střídá výhry s prohrami a začíná pomalu ztrácet energii a výbušnost. Většina jejich duelů  je upracovaných a končí až na body. Grasso má stále plno temperamentu, což předvedla i v posledním fightu, kdy opravdu těsně prohrála v domácím Mexico City s Carlou Esparzou. Tady už si to pohlídá a v klidu si během tří kol dokráčí pro vítězství.

Grasso - na body

Nejnovější články