„Gaethje odmítl plno zápasů, v případě výhry bude o titul bojovat McGregor," prozradil šéf UFC

„Gaethje odmítl plno zápasů, v případě výhry bude o titul bojovat McGregor," prozradil šéf UFC zdroj: Profimedia

Prezident UFC Dana White vysvětlil, proč si Justin Gaethje nezaslouží bojovat o titul a z jakého důvodu bude McGregor se Cerronem bojovat ve welterové váze.

Situace v některých váhových divizích UFC se zdá být poměrně zamotaná. Justin Gaethje sice v září v lehké váze porazil Donalda Cerroneho, nicméně na souboj o šampionský pás si bude muset nejspíš ještě počkat. „Cowboy,“ jak je Cerrone přezdívaný, se totiž za dva týdny postaví v oktagonu ve „weltrovce“ Conoru McGregorovi, a pokud prohraje, dostane „bláznivý Ir“ šanci bojovat o titul právě v lehké třídě.

Vše se snažil uvést na pravou míru Dana White, který poskytl rozhovor Brettu Okamatovi z ESPN. Na prezidenta UFC se totiž ze všech stran sypou otázky, proč duel s Conorem nedostal právě Gaethje, a také, proč se o „title shot“ pro lehkou váhu bude bojovat právě ve welteru. „Podívejte se, co Conor dokázal za posledních několik let,“ řekl White. „Pak sice prohrál s Khabibem, ale ten fight byl, jak vy (novináři - pozn. red.) říkáte, plný nenávisti. Gaethje je teď ve formě, a také stoupá vzhůru, ale odmítl nám hodně nabídek zápasů, takže ano, pokud Conor vyhraje, tak je dalším, kdo bude bojovat o titul.“

„Duel se Cerronem bude ve welterové váze, protože ani jeden z borců nechtěl shazovat. Conor za mnou přišel, že by mu tahle třída vyhovovala a dal mi k tomu pádné důvody, takže jsem velice rád, že se dohodli a „Cowboy“ s tím neměl vůbec žádný problém. Tím i odpovídám na často kladenou otázku. Není důvod, proč by měli shazovat, když sami nechtějí,“ zakončil své vysvětlení White.

Faktorů proč UFC vybrala pravě tyto dva bojovníky je samozřejmě více. Oficiálně nikde sice nic řečeno nebylo, ale McGregor je sám o sobě magnet na velké peníze a diváky přiláká už jen na svoje jméno a „Cowboy“ je se svým atraktivním útočným stylem téměř jistou zárukou kvalitního fightu. Pokud tedy Conor zvítězí a Nurmagomedov v dubnu na turnaji UFC 249 porazí Tonyho Fergusona, mohli bychom se dočkat velice třaskavé odvety. Gaethjemu nezbude nic jiného, než přijmout, co mu organizace nabídne.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články