Khabibův bratranec Said bojoval skvěle, přesto na Barcelose nestačil

Khabibův bratranec Said bojoval skvěle, přesto na Barcelose nestačil zdroj: Profimedia

Bratranec neporaženého šampiona znovu ukázal, že v UFC není z protekce.

Hádali byste to nejspíš jen podle jména, protože styl Khabibova bratrance Saida je zcela odlišný od toho, kterým mma vládne dosud neporažený člen rodiny Nurmagomedovů. Snaží se totiž boj držet v postoji a často používá divácky atraktivní techniky, hodně kopů na hlavu a otoček. Ve svých dvou zápasech v nejprestižnější organizaci zatím nezaváhal a celkově měl na svém kontě 14 zápasů, přičemž poražen odcházel pouze jednou. Na UFC v Busanu ho však čekala pořádná prověrka v podobě Brazilce Raoniho Barcelose. Ten do zápasu nastupoval rovněž pouze s jedinou porážkou, celkově ze 14 výher navíc 8 získal stylem T/KO.

Said dle očekávání skvěle pracoval v postoji a držel zápas přesně na vzdálenost, která mu vyhovovala. Barcelos poslouchal rady trenérů a zkoušel boj přenést na zem, což mu soupeř ztěžoval skvělou obranou, ze které často zvládal i zahrozit. Hodně nepříjemně vypadaly třeba lokty, které Nurmagomedov dokázal dávat ve chvíli, kdy měl Brazilce v zádech. Na druhou stranu právě Barcelos nebyl daleko od ukončení a vypadalo to, že Dagestánce utáhne. Ten se mu však dostal i ze zdánlivě velmi pevně utažené páky.

I když na diváckou atraktivitu by bezesporu vyhrál Nurmagomedov, který zkoušel oku lahodící techniky, Barcelos většinu útoků zvládl vykrýt a bojoval efektivněji a především z boje na zemi těžil více. Díky tomu si připsal cennou výhru na body nad nebezpečným soupeřem a prodloužil svou neporaženost v UFC na 5 zápasů.

Nejnovější články