UFC zakončí svůj rok turnajem v korejském Busanu

UFC zakončí svůj rok turnajem v korejském Busanu zdroj: Profimedia

Bývalý šampion a hvězda domácí publika. To je UFC Fight Night z Busanu.

Frankie Edgar vs. Chan Sung Jung

Legenda MMA a bývalý šampion lehké váhy. Frankie potkal v Oktagonu to nejlepší, co lehčí divize nabízí. Bojoval s Aldem, Hollowayem, Mendesem, B. J. Pennem či Bensonem Hendersonem. Z třiceti profesionálních zápasů 23 vyhrál, 11 ukončil před limitem. V létě se toužil stát dvojnásobným šampionem, když vyzval tehdejšího šampiona Maxe Hollowaye, ale prohrál jednomyslně na body. V osmatřiceti letech ještě nepatří do starého železa a pořád myslí na nejvyšší příčky. Frankie však nikomu nemusí nic dokazovat, stal se legendou a svým příjemným vystupováním a respektem k soupeřům dlouhé roky táhne světové MMA.

Korejská zombie je na šestém místě žebříčku UFC a další hvězdou domácího publika. V roce 2012 porazil Dustina Poiriera, který nyní patří mezi nejlepší bojovníky lehké váhy. Prohrál s Aldem i Yairem Rodriguezem. Rodriguez v utkání plném neuvěřitelných boxerských výměn, prohrával na body, ale v poslední vteřině duelu ukončil Junga lotkem na bradu a získal ocenění za KO roku. Zombie se vrátila po půl roce knockoutem v prvním kole, který ukončil Renata Carneira. Pro Junga je duel s Edgarem odměnou a velkou výzvou, kterou když překoná, zařadí se mezi titulové vyzyvatele.

 

Volkan Oezdemir vs. Aleksandar Rakic

Volkan je českým fanouškům dobře známý, neboť se jako host, zúčastnil pražského turnaje. Přezdívka „No Time“ sedí jako vyšitá. Do UFC vstoupil třemi vítězstvími a především tvrdý knockout, který po čtyřiceti vteřinách ukončil Jimi Manuwu udělal na UFC velký dojem. Přišel titulový zápas s Danielem Cormierem a pád dolů. Oezdemir (16-4) prohrál tři zápasy v řadě a zcela vypadl z titulových diskuzí. Letos se vrátil na vítěznou vlnu, když ukončil tvrdého Illira Latifiho ve druhém kole.

Aleksander Rakič je mladý rakouský bojovník, který 8 let nepoznal hořkost porážky. Od roku 2017 v UFC udolal Francimara Barrosu, Justina Ledeta, ukončil Devina Clarka a odměnu 50 tisíc dolarů, za výkon večera, si vysloužil krásně provedeným high kickem na čelist Jimi Manuwy, kterému ukončil kariéru. Rakič je sebevědomí a tvrdý bojovník, který své mistrovství prokazuje senzačním rekordem 12-1. Pokud porazí Oezdemira, příště určitě vyzve bojovníka z TOP 5.

Doo Ho Choi vs. Charles Jourdain

Korejský „Super Boy“ je miláčkem korejského publika a domácí turnaj si zcela jistě dokonale užije. Do UFC vtrhl třemi ukončeními v prvním kole a strhl na sebe velkou pozornost nejen v Asii. Choi není příliš aktivním bojovníkem a mezi lety 2016 – 2018 stihl pouze dva zápasy, které prohrál. Nutno říci, že s hvězdami pérové divize, Cubem Swansonem a Jeremy Stephensem. Duel se Swansonem byl neskutečnou bitvou, která kandidovala na zápas roku. Ze 14ti výher ukončil dvanáct před limitem a v osmadvaceti letech může ještě hodně dokázat. Do utkání nastoupí jako velký favorit, což chce na domácí půdě jednoznačně potvrdit.

Druhý rodák z kanadského Quebecu Charles Jourdain je na začátku své kariéry, ale stihl již jedenáct profesionálních duelů, z kterých padl pouze dvakrát. Do UFC přišel přes organizaci TKO MMA a na úvod prohrál s Desmondem Greenem. Druhý duel mezi nejlepšími a hned korejská knockoutová mašina. Jourdaina nečeká nic lehkého, ale vítězství potřebuje jako sůl.

Da Un Jung vs. Mike Rodriguez

Třetí zástupce korejského poloostrova a navíc v polotěžké váze. Jung vyhrál dvanáct utkání a pouze dvakrát odešel poražen. 11 duelů ukončil před limitem a je opravdový knockoutový specialista. Porážky přišly před čtyřmi lety a od té doby nasbíral sérii devíti vítězství v řadě. Úspěchy sbíral v organizaci Heat a v srpnu, při své premiéře v UFC, ukončil gilotinou Khadise Ibragimova. Není tak časté, aby asijští bojovníci zápasily v těžších vahách a proto je Da Un Jung příjemným zpestřením druhé nejtěžší váhy.

Americký soupeř má podobný rekord 10 – 4 s osmi knockouty. Trénuje v gymu Joe Lauzona a v UFC střída prohru s výhrou. Pozornost na sebe upoutal v sérii Dana White Contender Series, kdy vstupenku mezi nejlepší, vybojoval skvěle provedeným naskočeným kolenem. 

Jung Yong Park vs. Marc-Andre Barriault

Další korejský bojovník, tentokrát ve střední váze. Park působí ve World TOP Teamu gymu a ze čtrnácti profesionálních zápasů deset vyhrál a čtyřikrát odešel poražen. Od roku 2013 zápasil na asijské půdě a s UFC podepsal až v letošním roce. Při své premiéře prohrál v druhém kole s Anthony Hernandezem. Park měří pouhých 6 stop a ve střední váze naráží na výrazně větší i vyšší protivníky. Svou kariéru bude v budoucnu směřovat spíše do welterové váhy, kde více využije své dynamiky a rychlosti.  

Do modrého rohu nastoupí kanadský bombér Marc – Andre Birrault. Rodák z Quebecku s rekordem 11 – 3, ukončil osm soupeřů před limitem. Soupeře vypínal již v kanadské organizaci LAMMQ a do UFC vkročil v letošním roce, ale nezačal dobře. Prohrál s Andrew Sanchezem i Krzysztofem Jotkem a nutně potřebuje zvítězit. Zápasit před plnou halou, která podporuje svého miláčka, je vždy složité. Kanaďan bude pod tlakem, jde mu o kontrakt, a proto bude domácí bojovník favoritem.

Kyung Ho Kang vs. Pingyan Liu

Kyung Ho Kang je dvaatřicetiletý bojovník, který okusí atmosféru domácí půdy, neboť pochází přímo z Busanu. Kariérní rekord 16-8 s jedenácti submisemi značí, že asijský bojovník oplývá úžasnými dovednostmi v boji na zemi. Proslavil se v korejské organizaci Road Fighting Championship, kdy v pyramidě bantamové váhy zvítězil ve dvou utkáních během jednoho dne a stal se prvním šampionem ve váze do 61 kilogramů. „MR. Perfect“ je opravdovým mistrem jiu jitsu. Oblíbenou technikou je Rear-Naked-Choke, kterým ukončil pět soupeřů. Další čtyři odklepali po precizně provedených arm-trianglech. V UFC působí již 6 let a vyhrál pět zápasů. Prohrál s Ricardo Ramosem a Chico Camusem. V sobotu touží připsat třetí vítězství v řadě.   

Čínský soupeř v pouhých šestadvaceti letech zápasil již v 20 duelech. Z patnácti vítězství 10 ukončil před limitem a pětkrát odešel poražen. Profesionálním bojovníkem se stal v čínské organizaci Ranik Ultimate Fighting Federation, která vznikla v roce 2013. Přes další čínskou organizaci W. A. R. S. zamířil do UFC v minulém roce. V Busanu bude chtít odčinit porážku z posledního zápasu proti Jonathanu Martinezovi.

 

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články