Korejec si získal UFC rychlým KO, Lineker nenastoupil kvůli podivným okolnostem

Korejec si získal UFC rychlým KO, Lineker nenastoupil kvůli podivným okolnostem zdroj: Profimedia

Máme za sebou další noc plnou UFC zápasů, tak se pojďme podrobněji podívat na dva hlavní.

Chang Sung Jung vs. Renato Moicano

Souboj v pérové váze začal hodně opatrně. Oba dva soupeři načali první kolo oťukáváním a nikdo nechtěl výrazněji zaútočit. Jenže po půl minutě to přišlo. Hodně slušný úhyb od Junga, následovaný pravým hákem, který Moicana doslova posadil na zadek. Okamžitě začal na zemi schytávat jeden úder za druhým a jen úspěšný guard a přechod do graplingu ho zachránili od pohromy. Byl ovšem tak otřesený, že se mu Jung během pár vteřin dostal na záda a bušením do jeho neodkryté hlavy dokonal dílo zkázy. Po 58 sekundách rozhodčí Blake Grice zápas ukončil.

Chang Sung Jung - Renato Moicano zdroj: Profimedia

Pro Moicana druhá prohra v řadě. Pro Junga neskutečné zadostiučinění od posledního fightu, kde ho pouhou vteřinu před koncem pětikolové bitvy vypnul Yair Rodriguez. "Už jsem na to ale zapomněl," prozradil po zápase Korejec. "Nebudu ale říkat, že mi to nepomohlo. Vždycky vás nakopne, když vyhrajete po takovém prohraném zápase." Při otázce na dalšího soupeře odpověděl momentálně pátý bojovník v žebříčku, že chce stoupat schůdek po schůdku. "Pravděpodobně čtyřka, trojka, dvojka a jednička. Bavili jsme se o tom, ale nechceme koukat zase tak dopředu. Kdokoliv je nad vámi, je další krůček k cíli."

Randy Brown vs. Bryan Barbarena

Zápas ve welterové kategorii měl být až třetím v pořadí. Co-main tato dvojice získala díky podivnému odstoupení Johna Linekera z duelu proti Robu Fontovi v téměř poslední možnou chvíli. Údajně si Lineker po vážení rozsekl obočí, muselo mu být zašito a lékaři mu zakázali bojovat. Podivné na celé věci je, že nikdo u jeho zranění nebyl a nikdo neví, jak vzniklo.

Teď už ale k fightu výše ohlášených borců. Brown hned od začátku prvního kola držel střed oktagonu a útočil nepříjemnými kopy, které ale často míjely cíl, takže postupně přecházel na jaby. Ty už mu vycházely o dost lépe. Barbarena skoro celé kolo zůstával spíše v defenzivě, občas zkusil poslat nohu na hruď. Až v poslední minutě ožil a začal svého soupeře dostávat do tlaku, ten ho ovšem dostal do klinče a ubránil i následné údery.

Randy Brown - Bryan Barbarena zdroj: Profimedia

Druhé kolo začal aktivněji Barbarena, ale Brown si držel skvělý odstup a větší kombinace ukončoval klinčem. Postupně navíc přebíral otěže a dostával se do tempa. Ke konci kola se pokusil i o několik dobře mířených kolen, ta ale zůstala ubráněna.

Třetí kolo pokračovalo výborným Brownovým pohybem, ze kterého postupně přešel do tvrdých úderů. Jeden dobře trefený poslal Barbarenu na zem. Ten se sice dokázal otřepat a vrátit na nohy, ale už krvácel z nosu. Horko těžko uhýbal Brownovým kopům a otřesení bylo viditelné. V čase 2:54 už se nedokázal ubránit sérii dobře trefených ran a zápas skončil poměrně jasným TKO. Brown po svém vítězném kolečku věnoval triumf své babičce, která mu v úterý zemřela, a na závěr prohlásil: "Stále se svojí práci učím."

Na výsledky zbylých zápasů na fight kartě UFC Fight Night 154 se můžete podívat v naší databázi. 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články