GSP vs Khabib Nurmagomedov. Trenér Firas Zahabi rozebral potenciální superfight

GSP vs Khabib Nurmagomedov. Trenér Firas Zahabi rozebral potenciální superfight GSP se svým trenérem Firasem Zahabim | zdroj: Profimedia

Podle Firase Zahabiho je nemožné, aby někdo udržel GSP na zemi. Ani Khabib.

Ve světě MMA se začíná šuškat, že Georges St-Pierre by si rád podruhé odskočil ze svého zápasnického důchodu mezi pletiva oktagonu (viz náš článek). Nepřímo to potvrdil i jeho kouč Firas Zahabi, který je právem označován za jednoho z nejlepších trenérů MMA.

rozhovoru pro fightTIPS byl Zahabi požádán, aby rozebral potencionální zápas St-Pierra proti neporaženému Khabibu Nurmagomedovi, jehož silnou stránkou jsou především skvělé takedowny s následnou perfektní kontrolou soupeře na zemi a tvrdými údery:

„Není možné, abych vám řekl, že budu nezaujatý, určitě jsem zaujatý. Ale myslím, že už jen díky svým kopům by Georges mohl vyhrát na body. Oba mají dobrý dobrý jab, myslím, že khabib je dobrý jabber, ale taky si myslím, že v obraně má mnohem více navrch Georges. Jeho boxing je delší a lepší, přesnější. Když se podíváte na statistiky, Georgesova čísla jsou lepší. A má navrch co se týče kopů.

I kdyby Khabib dokázal dostat Georgese na zem, řekněme, že mluvíme o nejlepším možném scénáři [pro Khabiba], Georges se zvedne zpátky nahoru. On se opravdu zvedne. Georgesovo Jiu-Jitsu je dokonalé. Nebude to jako držet na zemi někoho v 70 kg divizi. Je to jiný level.

I kdyby jej dostal dolů – a to jsem obrovský Khabibův fanoušek, jako člověka i jako bojovníka – Georgesova schopnost dostat se nahoru je neuvěřitelná a já bych byl překvapený, kdyby jej Khabib dostal na zem více než jednou. Šokovalo by mě to. Je neskutečně těžké dostat Georgese na zem. Podívejte se na jeho kariéru, kolikrát se někomu povedlo vzít jej na zem? A jak dlouho tam zůstal? Je to jen zlomek sekundy a zase je nahoře. Je hodně těžké jej udržet na zemi“.

Na otázku jak moc je reálné, že se GSP v oktagonu skutečně ukáže, byl Zahabi optimistický:

„Nechci mluvit za něj, ale nemyslím si, že už řekl poslední slovo. Prostě si myslím, že je strašně soutěživý a jednoho dne uvidí chlápka, o kterém si všichni myslí, že je neporazitelný a potom se bude chtít vrátit. Khabib je jedním z těch chlápků. Ale musel by to být zápas do 75 kg (catchweight). Jestli to UFC udělá, to je otázka.“

Otázka je také, jestli Khabib zvládne porazit Tonyho Fergusona, se kterým se má na jaře utkat. Celá situace v lehké váze je docela zamotaná a zápas Khabiba s GSP (byť jako catchweight) by ji určitě nerozmotal. Ale co na tom, zápas by to byl určitě skvělý.

Zdroje:  fightTIPS

Nejnovější články