Khabib nechce dát Conorovi odvetu a připravuje se na Tonyho Fergusona

Khabib nechce dát Conorovi odvetu a připravuje se na Tonyho Fergusona zdroj: Profimedia

Pro Khabiba není Conor skutečným vyzyvatelem a soustředí se na Tonyho Fergusona, kterého považuje za svého dosud nejtěžšího soupeře.

O odvetě mezi Conorem a Khabibem se mluví už hodně dlouho. Všem je jasné, že by za tento zápas oba dva inkasovali obrovské peníze, ale problém je, že Khabib na peníze moc není a nepovažuje Conora za „skutečného vyzyvatele“. Před pár měsíci se dokonce vyjádřil, že až Conor vyhraje 10 zápasů v řadě, pak se můžou bavit o odvetě.

McGregor se do klece vrátil v lednu letošního roku a za 40 vteřin doslova přejel Donalda Cerroneho a slavil devatenácté KO své úspěšné kariéry. Conorův výkon Khabiba neuchvátil a trošku necitlivě snížil kvality Cowboye Cerroneho.

„Cowboy pokaždé prohraje, když má hlavní zápas večera. Nepamatuji si, kdy naposled vyhrál. Z posledních deseti duelů jich prohrál snad sedm. Rozhodně nepatří mezi nejlepší bojovníky lehké ani welterové váhy. Pořád má velké jméno, ale jeho čas již uplynul,“ řekl Khabib v rozhovoru pro TMZ Sports.

Conor si vybírá snadné soupeře. Vrátí se a bije se s Cowboyem, který prohrál sedm z jedenácti zápasů. Musí zápasit se skutečnými soupeři, jako je třeba Justin Gaethje. Ať začne zase hubnout a vrátí se do lehké váhy. To je můj názor.“

Khabib si myslí, že McGregor využívá své hvězdné aury, aby se vyhnul náročným duelům. Zároveň dodal, že se odvetě nebrání, ale musí být patřičně finančně ohodnocena.

„Myslím, že lidé chtějí vidět pokračování. Chtějí vidět drama. Pokud se ale zeptáte lidí, 99 % Vám řekne, že vyhraje Khabib, jako posledně. Lidé chtějí vidět dramatickou show.“

„Pokud se bavíme o penězích, jsou v pořádku. Pokud mluvíme o dramatu, také je vše v pořádku. Ale jestli mluvíme o opravdovém, těžkém soupeři v lehké váze, tak to v pořádku není. Není to skutečný šampionský zápas. Pokud se budeme bavit o příběhu a penězích, tak ano. Ale já jsem tady, abych budoval svůj odkaz. Musel jsem porazit Iaquintu i Dustina Poiriera a další těžké soupeře. Teď je na řadě Tony Ferguson, to je skutečný vyzyvatel a uchazeč o titul.“

Nurmagomedov se již plně připravuje na svoji další obhajobu na turnaji UFC 249 a když porovná Fergusona a McGregora, vidí Tonyho v úplně jiném světle.

„V posledních letech jsem bojoval proti Barbozovi, dos Anjosovi, Conorovi či Poirierovi, ale nikdo z nich není tak nebezpečný, jako Tony Ferguson. Proto teď cítím opravdovou motivaci, tvrdě trénuji, protože se jedná o opravdu silného oponenta. Vždy se připravujeme nejlépe, jak to jde, ale nyní mě čeká ještě těžší práce, protože Tony je ze všech mých soupeřů, ten nejtěžší.“

Z duelu Khabib vs. Ferguson již několikrát sešlo a proto doufejme, že Khabib zvládne hubnutí a Ferguson nezakopne o kabel a neutrhne si vazy v koleni. Dle mnohých je Tony prvním bojovníkem, který dostane Khabiba do hlubokých vod a má velkou šanci ho porazit. Pokud ale Khabib prodlouží šnůru neporazitelnosti a Dana White nabídne miliony dolarů, je dost možné, že se odvetného zápasu v budoucnu dočkáme.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články