Ben Askren radí UFC, jak uspořádat očekávaný souboj Khabiba s Fergusonem

Ben Askren radí UFC, jak uspořádat očekávaný souboj Khabiba s Fergusonem zdroj: Profimedia

Přestože Ben Akren ukončil kariéru, stále je o něm v souvislosti s MMA hodně slyšet. Teď přišel s návrhem, jak zachránit ohrožený zápas Nurmagomedova s Fergusonem.

Zápas Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson bývá přezdíván "prokletý". V minulosti byl totiž už čtyřikrát zrušen a frustrovaný Dana White dokonce prohlásil, že ho znovu organizovat nebude. UFC však nakonec vyslyšelo přání fanoušků a pátý pokus připadl na 18.dubna. Není asi třeba zdůrazňovat, že kvůli současné situaci okolo koronaviru je nyní zápas samozřejmě ve velkém ohrožení.

UFC již vydalo prohlášení, že galavečer neproběhne v New Yorku, jak bylo plánováno, zároveň ale ještě nezveřejnilo novou lokaci. "Uvidíme, během pár dnů nám Dana pošle nové místo," reagoval na svém Instagramu sám Khabib, který očividně stále věří, že zápas bude. Možnosti se však každým dnem ztenčují společně s tím, jak jednotlivé státy zpřísňují bezpečnostní opatření, protože tím také ubývá možností, kde UFC 249 uspořádat.

V normálním případě by dávalo smysl, že by se zápas odložil a proběhl při nejbližší možné příležitosti. Problém však je, že na konci dubna začíná Ramadán, během kterého Nurmagomedov nemůže bojovat. Po měsíc dlouhém muslimském svátku bude navíc potřebovat delší dobu na to, aby se dostal zpátky do vrcholné formy, takže by se zápas odložil až na podzim.

Teď se své řešení nepříznivé situace nabídl bývalý zápasník Ben Askren. "Dano, nebuď chamtivý, udělejme to jednoduše. Všechno, co potřebujeme je Tony a Khabib, nemusí tam být žádné předzápasy. V Americe může být ve skupině maximálně 10 lidí. Takže, máme Tonyho, Khabiba, tři bodoví rozhodčí, ti by dokonce mohli rozhodovat na dálku, takže by vlastně nemuseli být na místě. Rozhodčí, pak taky Danu (šéf UFC), Bruce Buffera (uvaděč) a možná Joe Rogana (komentátor)," vypočítává Ben, kolik lidí bude potřeba. "Dáme jim každému dva trenéry, nebo jednoho. Myslím, že je tady způsob, jak to udělat, jen to udržet pod deset lidí a vysílat to."

Sám Askren se totiž jakožto bývalý wrestler na zápas hodně těší. Dokonce nabídl i svůj názor na to, jak by mohl Tony Ferguson seadit neporaženého šampiona. "Tony je skvělá volba, protože on nezůstane dole a také toho hodně snese, neunaví se. Navíc, Tony má velkou kadenci úderů, není to silový striker, kteří podle mě na Khabiba neplatí, protože s ním musíte bojovat tvrdě, zkusit pár takedownů a přeboxovat ho. A tímhle si myslím, že se dá porazit a přesně to Tony umí, takže je tu šance."

Otázkou však zůstává, jestli je UFC opravdu ochotno uspořádat jeden z největších MMA zápasů historie bez diváků v sále, protože jen na lístcích by vydělalo ohromné peníze. Ztížené tréninkové podmínky navíc dozajista ovlivní i přípravu samotných bojovníků. Musí být neuvěřitelně těžké dát přípravě maximum, když je velká pravděpodobnost, že přijde vniveč. Dana White však zatím zarytě odmítá UFC 249 zrušit a trvá na tom, že duel proběhne. Na svém Instagramu dokonce ze srandy sdílel ještě šílenější alternativu, že by zápas ve spolupráci s firmou Space-X proběhl v kosmu. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dana White (@danawhite),Bře 18, 2020 v 1:31 PDT

 

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články