Justin Gaethje jde po titulu a chystá se nadobro zrušit souboj mezi Tonym a Khabibem

Justin Gaethje jde po titulu a chystá se nadobro zrušit souboj mezi Tonym a Khabibem zdroj: Profimedia

Pro Justina Gaethjeho prozatímní titul neznamená nic a po Khabibovi bude chtít, aby se jej pokusil zabít.

Sice v této době není nic jisté, ale vypadá to, že by UFC  opravdu mohlo zvládnout uspořádat turnaj plánovaný na 9. května. Původně to měl být turnaj s označením UFC 250, ale jelikož se UFC 249 nekonalo, bude mít tento turnaj označení UFC 249. I lokalita turnaje se začíná vyjasňovat. Podle anonymních zdrojů přímo z UFC se turnaj bude konat na Floridě, kde tamní guvernér karanténní opatření dost povolil a umožnil například uspořádat turnaj v profesionálním wrestlingu.

Karta zápasníků ještě není oficiální, ale jisté je, že uvidíme dva titulové zápasy. Souboj o titul v  bantamové váze mezi Henry Cejudem a Dominickem Cruzem a souboj o prozatímní titul v lehké váze mezi Tonym Fergusonem a Justinem Gaethjem.

Pro Justina byl poslední měsíc pořádná jízda. Nejdříve se jako fanoušek těšil, že uvidí zápas mezi Khabibem a Fergusonem, aby mu UFC 14 dnů před plánovaným zápasem sdělilo, že by se s Tonym měl utkat on. Poté, co 14 dnů usilovně trénoval se však dozvěděl, že UFC 249 se odkládá a zápas nebude. A tři dny na to už byl zase povolán do akce, aby 9. května zápasil s Fergusonem.

„Emocionálně, jako bojovník, je docela těžké to strávit, protože je těžké se zapnout a potom zase vypnout,“ řekl Justin ESPN. „Takže jsem byl chycený v  docela obtížné situaci. Jsem rád, že to byly jenom tři nebo čtyři dny, potom co ten zápas zrušili, když ten zápas znovu oznámili. Tak nějak jsem ubral nohu z  plynu na tři dny, ale nakonec mi to docela pomohlo, protože jsem trénoval 14 dní v kuse. Nevzal jsem si ani den volna, tak jsem byl docela zmlácený a ty tři dny mi pomohly. Nakonec nebudu mít (plnohodnotný) tréninkový kemp, ale budu mít víc času na přípravu a za to jsem vděčný.“

  Justin Gaethje zdroj: Profimedia

Zajímavé je, že UFC mu situaci moc neulehčilo. O tom, že zápas je zrušený i o tom, že nakonec bude 9. května se nedozvěděl od UFC, ale z  médií, i když se samotným zápasem ani nesouhlasil:

„(Dozvěděl jsem se to) stejným způsobem, jakým jsem se dozvěděl, že ten zápas nebude: z  internetu. Viděl jsem, jak Dana říká, že má připravenou kartu na 9. května a já jsem měl bojovat hlavní zápas večera. Říkal jsem si, co to sakra má být? Upřímně jsem byl trochu naštvaný, protože jsem jim řekl, že nechci bojovat s  krátkým časem na přípravu a nemám jim to za zlé, ale asi předpokládali, že když jsem měl bojovat 18. dubna, tak budu bojovat automaticky 9. května. Ale to jsou pro mě úplně jiné okolnosti. Takže jsem z  toho nebyl úplně nadšený, ale promyslel jsem si to, zhodnotil risk a odměnu a pro světový titul můžeš bojovat klidně i když ti to oznámí den dopředu.“

I přestože prozatímní titul je šampionský titul, pro Justina Gaethjeho je to pouze vstupenka pro „opravdový“ zápas o titul s  Khabibem Nurmagomedovem:

„Až ten pás dostanu, nebude to cíl mé cesty, bude to mapa k  vrcholu. Bude to hezké, ale neznamená to, že jsem světovým šampionem v  UFC. Ale ano, až zmlátím Tonyho, tak jako s  dalším půjdu s  Khabibem. Proto tady jsem. Chci být tím nejlepším na světě. A až s  ním budu bojovat, chci aby se mě pokusil zabít, protože jinak ho nebudu respektovat."

To, že by svoji výhrou dost možná nadobro zhatil jeden z nejočekávanějších zápasů mezi Khabibem a Tonym, ale Justinovi žádné vrásky nedělá:

„Jako fanoušek bych ten zápas rád viděl, stejně jako každý. Ale musím doručit jídlo na stůl… takže mě to moc nezajímá. Budu se cítit trochu špatně, protože vím, jak moc to lidi chtějí vidět, lhal bych ale, kdybych řekl, že by mě to nějak štvalo. Budu velmi šťastný, když jim do toho takhle královsky hodím vidle.“

Gaethje se už vidí v zápas s Tonym Fergsonem jako vítěz, což je určitě důležité pro jeho sebevědomí, ale stoprocentně to proti Tonymu nebude mít jednoduché a pravděpodobně se bude jednat o nejtěžšího soupeře, proti kterému v oktagonu stál. Jak to dopadne se (snad) dozvíme 9. května.

Zdroje:  ESPN , mmafighting.com

Nejnovější články