Ohlasy na odložení turnaje UFC 249: "Jsem si jistý, že se to událo z dobrého důvodu," říká Ferguson

Ohlasy na odložení turnaje UFC 249: "Jsem si jistý, že se to událo z dobrého důvodu," říká Ferguson zdroj: Profimedia

I přes veškerou snahu se nakonec turnaj UFC 249 odložil a Tony Ferguson i Joe Rogan s tímto rozhodnutím souhlasí. 

Turnaj UFC 249 byl původně plánovaný na 18. duben, ale poměrně brzy začal trpět velice silnými „porodními bolestmi“. Pandemie Covid-19 totiž celému vedení začala házet pod nohy jeden klacek za druhým. V Las Vegas začalo být absolutně nemožné takovouto akci pořádat a šampiona lehké váhy Khabiba Nurmagomedova světová krize „uvěznila“ v domovském Rusku.

Šéf organizace Dana White se i přesto rval jako lev a nehodlal od daného termínu ustoupit. Vyzývajícímu Tonymu Fergusonovi domluvil duel o prozatimní titul s Justinem Gaethjem, pronajal k pořádání turnajů na dva měsíce kasino v indiánské rezervaci a upravil zápasovou kartu tak, že slibovala pořádné zápasy.

Vše začalo opět vypadat nadějně, ale nakonec zasáhla vyšší moc v podobě guvernéra Kalifornie a společnosti Disney, která vlastní kanál ESPN (hlavní mediální partner a vlastník veškerých vysílacích práv). Ti rozhodli, že se turnaj nebude vysílat a vynesli tím definitivní ortel. UFC 249 se muselo odložit na zatím neznáme datum.

Ve chvíli, kdy přišla tato nepříznivá zpráva, dělal právě Brian Martin z OC Register rozhovor s Tonym Fergusonem. Ten byl překvapený, ale nakonec tuto informaci zpracoval:

„Ou, uau. No, stejně budu trénovat. Víš co? Jsem si jistý, že se to událo z dobrého důvodu. Buďme realističtí. Musím si především udržet víru. Musím jí udržet...ku*va...musím si hlídat to, co můžeme ovlivnit, což je náš srdeční tep a naše dýchaní.“

"Budu prostě dál sbírat trofeje a budu dělat to samé. Pokaždé, když se ráno probudím a jdu do práce, pomodlím se, obejmu svého syna, políbím manželku. Jediná konstanta je, že věci se pořád mění. Proměnná je, jak na to budu reagovat? Takže můžeme zahodit tu proměnnou a udělat jí tou konstantou. Takže proto se budu prostě dál usmívat, dál trénovat. A víš co? Nahodím na sebe pár svalů. Jsem hubeňour. Budu dělat to nejlepší co umím. A když upadnu, tak se zase zvednu."

Tony Ferguson opravdu trénovat nepřestal a dokonce nedávno oznámil, že i přestože zápas příští týden nebude, stejně hodlá do pátku zhubnout na zápasovou váhu 70kg. Proč? Pravděpodobně proto, že je to prostě Tony.

Jako rozumný tah považuje odložení také druhý z účastníku hlavního fightu, Justin Gaethje, který na svém instagramovém účtu sdělil, že byl sice na zápas natěšený, ale důležitá je především ochrana blízkých osob.

"Citíl jsem veliký nárůst energie a podpory od mnoha lidí po celém světě, dalo mi to velkou pokoru. Jsem opravdu vděčný za to, že můžu reprezentovat Safford v Arizoně a že mám tak skvělé přátele a rodinu. Budu tvrdě pracovat, abych byl připravený na další příležitost. Teď musíme projít především bojem, kterému čelíme úplně všichni. Mějme pozitivní vliv na své bezprostřední okolí (rodina, sousedé, komunita). Děkuji!"

K celé nenadále situaci se vyjádřil také Joe Rogan, který měl celý večer komentovat. Ten byl sice překvapený, ale zároveň přiznal, že se mu ulevilo. „Wow. Tak to je zajímavé,“ řekl během svého podcastu na YouTube. „Ale ušetří mi to spoustu přemýšlení.

„Sakra, byl jsem na 75 procent připravený, že do toho jdu. Ale trápilo mě, že bych tam s někým přišel do kontaktu a pak se dostal do kontaktu s dalšími lidmi. Měl jsem v plánu se nechat otestovat a počkat na výsledky a potom bych se teprve vrátil, ale vlastně nikdy nevíte.“

Odložení se tak nakonec setkává většinou s pochopením a s pozitivními ohlasy ze všech stran, což potvrdilo i mnoho nezúčastněných bojovníků, kteří nejnovější rozhodnutí kvitovali na svých profilech na sociálních sítích. Jak se bude situace vyvíjet dál je zatím nejasné, ale UFC stále buduje nové prostory na pronajatém soukromém ostrově, které by měly být připraveny v průběhu května. Na tento "Fight Island" už se Danu Whiteovi přihlásilo mnoho bojvníků, mezi nimi i například šampion střední váhy Israel Adesanya.

Zdroje:  YouTube JRE Clips , OC Register , tisková zpráva

Nejnovější články