Pohádka skončila, turnaj UFC 249 se odkládá na neurčito, proti pořádání byli šéfové společnosti Disney

Pohádka skončila, turnaj UFC 249 se odkládá na neurčito, proti pořádání byli šéfové společnosti Disney zdroj: Profimedia

Šéf UFC zažil nejhorší měsíc ve své kariéře, těsně před cílem mu pořádání turnaje na indiánském území zatrhli.

Organizační tým UFC se snažil do poslední chvíle uspořádat galavečer s pořadovým číslem 249. Ten se měl původně odehrát v New Yorku a v hlavním zápase měli konečně poměřit síly Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson. Ani jedno z toho nakonec nedopadlo, ale i tak se podařilo na poslední chvíli najít více než důstojnou náhradu v podobě Justina Gaethjeho.

Kde se "komorní" akce odehraje, sice nechtěl Dana White prozradit, ale fanoušky ubezpečoval, že náhradní prostor má. Na pár dnů se tak zdálo, že se po dlouhé době dočkáme pořádné MMA akce a fanoušci začali stříhat metr. Šéf UFC ale moc dobře věděl, proč se místo konání snažil do poslední chvíle utajit. Našel totiž díru v systému, protože na území indiánů neplatí nařízení vlády včetně zákazu sportovních akcí. Proti takovému počínání se ale ohradila například senátorka Feinstein, podle níž by to vyslalo signál, že zákony se dají obcházet.

Senátorčiným doporučením by se tvrdohlavý White nejspíše neřídil, avšak i on má "šéfy" a ti celou situaci viděli trochu jinak než on. „Dneska jsem měl hovor z těch nejvyšších míst v Disney a ESPN. A ti mě požádali, abych UFC v sobotu nedělal.“ Společnost Disney totiž vlastní televizi ESPN, která před nedávnem uzavřela s UFC exkluzivní dohodu a vysílá všechny turnaje. „To jsou mí partneři, lidé, ke kterým mám velký respekt, takže to tak udělám,“ potvrdil šéf UFC, že se musel vzdát, ačkoliv celá akce už byla připravená a dokonce měli v záloze ještě další místo, kdyby indiánské území v Kalifornii nevyšlo.

Zároveň však dodal, že se bojovníci nemusí bát, protože se o ně UFC v nelehkém období v rámci možností postará. Slíbil také, že v kasínu Tachi Palace, kde se turnaj měl odehrát, uspořádá v budoucnu nějaký velký souboj, protože se mu v nelehké situaci snažili pomoct.

Nejvyšší muž UFC ale nepropadá pesimismu a věří, že letos uspořádají všech 42 původně naplánovaných turnajů. Aktuálně za tímto účelem organizace buduje svůj „Bojový ostrov“, který by měl být brzy dokončen. „Jakmile se to bude blížit, začnu plánovat zápasy, aby se bojovníci připravili. Navíc, bude je tam moct poslat dříve a budou tam na ostrově moct trénovat.“

Mortal Combat se tak, zdá se, stává skutečností. Kteří bojovníci dostanou pozvánku jako první?

Zdroje:  washingtonpost.com , ESPN

Nejnovější články