Jeden z nejkrvavějších zápasů v historii: Tony Ferguson vs. Anthony Pettis

Jeden z nejkrvavějších zápasů v historii: Tony Ferguson vs. Anthony Pettis Tony Ferguson - Anthony Pettis | zdroj: Profimedia

Podívejte se, proč je Tony Ferguson tak obávaným bojovníkem.

Tony Ferguson se příští sobotu 18. dubna utká s Justinem Gaethjem o titul prozatímního šampiona lehké váhy. Původně měl jít proti neporaženému šampionu Khabibu Nurmagomedovi, ale v důsledku karanténních opatření se Khabib nemohl dostat z Ruska a tak mu UFC našlo velice dobrou náhradu v podobě Gaethjeho.

Tony Ferguson není jako ostatní bojovníci. Od jeho tréninkových metod, kdy si otužuje holeň kopáním do ocelových trubek, po jeho tiskové konference, na které chodí v rukavicích a s baseballovým míčkem. Jeho odlišnost jde ale nejvíce vidět v samotném zápase.

Jelikož Tony trénuje i 6 hodin denně v kuse, jeho vytrvalost je neskutečná. Tony své soupeře neustále tlačí a nenechá jim vydechnout. Má velice dobrý wrestling a skvelé BJJ (resp. 10th planet Jiu-Jitsu), kde získal dokonce černý pás pod Eddie Bravem. Do toho má velice neortodoxní striking, kdy soupeře dokáže trefit z nejrůznějších úhlů, z otoček a velice nebezpečné jsou jeho ostré lokty, díky kterým většinu svých zápasů promění v krvavé lázně. Své o tom ví i Anthony Pettis, který se s Tonym Fergusonem utkal v roce 2018 a kterého Ferguson nakonec porazil.

Neustálý tlak, který Tony na Pettise vyvinul postupně odebíral bývalému šampionovi Pettisovi síly a Tonymu se tak podařilo jej rozebírat čím dál tím víc. Pettisovi se však v polovině zápasu povedl krásný pravý hák a poslal Tonyho na zem. Ten se však dokázal zmátořit a svým loktem způsobil Pettisovi pořádný cut na hlavě, takže za chvíli byli diváci svědky krvavé bitvy. Tady zase Tony ukázal, co umí nejlépe - zabrat, když v zápase prohrává a vzít svého soupeře do hlubokých vod a pořádného chaosu, ve kterém je jako doma. Tony dokázal zase přejmout otěže zápasu a pokračoval v likvidaci svého soupeře.

Pettis si nakonec ve druhém kole zlomil ruku a do třetího kola tak nenastoupil. Ve strhujícím zápase tak nakonec vyhrál zaslouženě Ferguson.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články