Makhmud Muradov na UFC 249 nebude. Trénoval ale do poslední chvíle a UFC mu najde nového soupeře

Makhmud Muradov na UFC 249 nebude. Trénoval ale do poslední chvíle a UFC mu najde nového soupeře zdroj: Profimedia

Teď už je bohužel jasné, že Mahmuda Muradova na UFC 249 proti Karlu Robersonovi neuvidíme.

Makhmud Muradov, který má v UFC zatím 2 zápasy a oba dokázal vyhrát, si měl 18. dubna došlápnout na zatím svoji největší výzvu v kariéře, Američana Karla Robersona. To se však kvůli karanténním opatřením po celém světě neuskuteční. V podcastu Ondřeje Novotného MMA LetemSvětem Makhmud osvětlil, jak se události v posledních dnech odehrávaly a kdy už se vzdal nadějí, že by se zápas mohl konat.

„Od minulého pondělí jsem si říkal, že už ten zápas asi nebude. Jak dal Khabib ven ten post, tak jsem se bavil s jeho lidma a říkal, že tam nejede. A když se do Ameriky nedostane Khabib, tak jak se tam můžu dostat já?

Od pondělí jsem to tak nějak tušil, ale matchmakeři řekli, že si pátého zavoláme a řekneme si to na 100%. Ale říkali, že máme být pořád připravení a makat, protože nás potřebují, protože nemají k dispozici moc zápasníků. Tak jsme souhlasili a v neděli se nás ptali, jak to u nás vypadá a my jim řekli, že je těžké z Česka někam vycestovat, že je to nereálné a moc bych ani nechtěl. Tak oni řekli, že to chápou a myslím si, že už měli dopředu náhradu. Řekli mi, že mi děkujou a že až to půjde, tak mi hned první nebo druhý turnaj dají nějaký zápas.

Teď ale čekáme miminko a ani moc nechci cestovat. Nechci moc riskovat a jak nemám české občanství, tak bych nemohl vletět do Česka, ale musel bych do Uzbekistánu a já bych chtěl být s rodinou“.

Makhmud však svůj zápas v UFC bral i přes nejisté okolnosti velice profesionálně a do poslední chvíle trénoval naplno:

„Každý den jsme s Monstrem spárovali, mám dobité oči, nohu, dal mi 4 nebo 5 calf-kicků, takže mám modrou nohu. Ale nikdy v životě jsem ze zápasu neodstoupil, jenom jednou, když jsem měl pořádně nateklý loket, ale vždycky jsem nastoupil i přes menší zranění.“

Snad tedy nebude dlouho trvat a Makhmud dostane dalšího soupeře. Jeho původní soupeř, Karl Roberson, už dalšího soupeře má a je jím italský Marvin Vettori, se kterým se má utkat už 25. dubna.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články