"Jsem vyděšený a miluju to," říká Justin Gaethje, který nastoupí proti Fergusonovi v souboji o titul na UFC 249

"Jsem vyděšený a miluju to," říká Justin Gaethje, který nastoupí proti Fergusonovi v souboji o titul na UFC 249 zdroj: Profimedia

Dlouho spekulované UFC 249 nejen, že nakonec opravdu bude, ale přinese i velice atraktivní zápasy.

Šéfovi UFC Danu Whiteovi se podařilo nemožné – uspořádat v této době další turnaj UFC. Nebude to sice ten nejdrsnější turnaj, jaký kdy byl, jak nám šéf UFC sliboval, ale o kvalitní zápasy tady určitě nebude nouze.

Šampion Khabib Nurmagomedov se turnaje nakonec opravdu nezúčastní, ale šéf UFC našel velice důstojnou náhradu v elitním zápasníkovi Justinu Gaethjem, který se titulového zápasu dožadoval už hodně dlouho. Gaethjemu se tak přání vyplní a v hlavním zápase večera se utká s Tonym Fergusonem o prozatimní titul lehké váhy. Pro oba bojovníky to bude pořádná výzva, protože vzít takový těžký zápas s pouhými 14 dny na přípravu není vůbec ideální.

Hned po oznámení hlavního zápasu byl Justin Gaethje velice upřímný, když na svůj twitter napsal: "#prolidi Jsem vyděšený a miluju to."

Zajímavé je, že oba bojovníci naposledy bojovali s Donaldem „Cowboyem“ Cerronem, kterého také oba porazili. Gaethje to zvládl na TKO v prvním kole, Tony Ferguson Cerronemu doslova rozmlátil obličej a zápas tak po druhém kole přerušil lékař.

Dalším atraktivním zápasem bude souboj mezi dvěma bývalými šampionkami slámové váhy – brazilská bojovnice Jessica Andrade se pokusí znovu porazit americkou Rose Namajunas. Jejich minulý vzájemný souboj se odehrál před rokem a pro Namajunas skončil porážkou, když s ní Andrade brutálně praštila o zem a knockoutovala ji.

Dalším záživným soustem bude souboj těžkotonážníků, Francise Ngannoua a Jarzinha Rozenstruika. Oba borci jsou pořádní bombéři a málokdy jejich zápasy končí jinak než KO. Rozenstruik je navíc neporažený a až na jeden zápas vyhrál na KO úplně všechny své duely.

UFC 249 Fight card zdroj: Profimedia

Skvělou podívanou slibuje i bitva v pérové váze mezi Jeremy Stephensem a Calvinem Kattarem. Stephens má v rukou dynamit a jeho rány není možné podceňovat. Kattar je taky velice výbušným bojovníkem, který nerad ustupuje a je tak zaděláno na pořádnou válku.

Zajímavým soubojem bude určitě i zápas ve střední váze, kde se spolu utkají dva veteráni – Uriah Hall s „Jacarém“ Souzou. Hall je vyloženě postojář, zatímco Souza je jeden z nejlepších grapplerů v UFC. To však neznamená, že by v postoji nic neuměl. Naopak, má v rukou taky pořádné bomby a na svém kontě pěknou dávku knockoutů.

Na hlavní kartě se dočkáme také souboje ve welterové divizi mezi Vicente Luquem a Niko Pricem. Oba borci spolu už bojovali před třemi roky, kdy se z výhry radoval Luque, když Pricemu nasadil D’arce choke ve druhém kole. Price má teď tedy šanci na to pomstít svou porážku a Luque si určitě bude chtít spravit chuť po nedávné prohře se Stevenem Thompsonem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články