Conor McGregor se na UFC 249 místo Khabiba neobjeví. „Žádná šance,“ potvrdil jeho trenér

Conor McGregor se na UFC 249 místo Khabiba neobjeví. „Žádná šance,“ potvrdil jeho trenér Nerozlučná dvojka - kouč Kavanagh a Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Dlouholetý trenér Conora McGregora, John Kavanagh, definitivně ukončil veškeré naděje fanoušků, ohledně startu irského bojovníka na UFC 249.

Poté, co Khabib Nurmagomedov (28-0)  na svých sociálních sítích oznámil, že nakonec nenastoupí do očekávaného titulového zápasu s Tonym Fergusonem (25-3), se několik bojovníků začalo nabízet jako potencionální náhrady za ruského šampiona lehké váhy.

Jedním z nich byla i největší hvězda UFC, Conor McGregor (23-4). „Jsem připravený bojovat teď hned,“ prohlásil na svém Twitteru. To samozřejmě vyvolalo obvroský mediální zájem a mnoho fanoušků věřilo, že se Conor jako náhrada za Khabiba, proti Fergusonovi skutečně postaví.

Irský bojovník totiž v minulosti předpověděl, že k prokletému zápasu Khabib vs Ferguson opět nedojde a bude tak připravený jako náhradník za jednoho z nich. Šance, že se Conor představí 18. dubna na turnaji UFC 249, byla tím pádem poměrně vysoká.

Ovšem, než se stačilo cokoliv domluvit, přišla pro fanoušky další špatná zpráva. Na Conorovu připravenost a chuť zápasit, totiž rázně reagoval jeho dlouhodobý trenér, John Kananagh. „Žádná šance. Celé Irsko je kvůli pandemii uzavřené. S Conorem momentálně nejsem v žádném fyzickém kontaktu a nemůžeme spolu tak trénovat. Všechny tělocvičny jsou zavřené,“ řekl pro ESPN v živém vysílání na Instagramu.

Podle Kavanagha je příliš velký risk brát tak těžký zápas pouhých 15 dní před jeho samotným konáním. „Zkusme společně nic neuspěchat, není to podle mě příliš chytré. Conor totiž není typ zápasníka, který bojuje proto, aby měl následujících šest měsíců co jíst. O tom jeho život bojovníka rozhodně není.“

Je tedy jisté, že Conora 18. dubna na turnaji UFC 249, bohužel neuvidíme. V kleci bychom ale slavného Ira, mohli vidět ještě letos. Nejreálnějším soupeřem je momentálně Justin Gaethje, se kterým si Conor poslední dobou vyměnuje poměrně ostré slovní výměny.

Skutečnost, že se na tomto zápase opravdu pracovalo, potvrdil i John Kavanagh. „Gaethje je rohodně  jedním z jmen, o kterých jsme mluvili. Je to jedna z možností.“ Je tedy dost pravděpodobné, že v blízké budoucnosti tento zajímavý duel uvidíme.

Informace ohledně nejdiskutovanějšího turnaje roku se mění doslova ze dne na den. Podstatné v tuto chvíli je, zda se tohoto galavačeru skutečně dočkáme a podaří se najít adekvátního soupeře pro Tonyho Fergusona.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články