Oktagon chystá nový formát „MMA“ s okleštěnými pravidly, bojovníci se poperou o necelé 3 miliony

Oktagon chystá nový formát „MMA“ s okleštěnými pravidly, bojovníci se poperou o necelé 3 miliony Jedna z nejznámějších tváří organizace Oktagon - Gábor Boráros | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Největší domácí organizace nezahálí a přišla s nápadem, jak nabídnout fanouškům to, po čem touží.

Duben měl být původně pro nás fanoušky bojových sportů druhými Vánocemi. Konečně jsme totiž měli dostat odpověď na otázku, jestli je Tony Ferguson opravdu tím, kdo může z trůnu sesadit neporaženého Khabiba. Na domácí scéně nás zase čekal Oktagon 16 v Ostravě či našlapaná startovka Noci bojovníků v Dobříši. Jenže plány zhatil šířící se koronavirus.

O poznání horší než pro fanoušky je situace samozřejmě pro samotné zápasníky, kteří se bojováním živí a kromě toho, že teď mají ztížené trénování, přišli dočasně o možnost výdělku. Právě pro ně teď největší domácí organizace Oktagon MMA přichází s novým formátem turnajů nazvaným „Underground“. Ten bude mít překvapivě také nová pravidla a nepůjde o čisté MMA.

Oktagon Underground zdroj: Profimedia

Nepůjde ale o žádnou šílenost. Dovoleny budou všechny známé techniky v postoji včetně klinče, práce na pletivu a submisí. Používat se smí také takedowny, avšak po 3 vteřinách bude boj vrácen zpátky na nohy. Úpravy dozná také délka zápasů a namísto pětiminutových kol se bude bojovat na tři kola po třech minutách. Je samozřejmě jasné, že tato upravená pravidla budou více sedět postojářům typu Brichta, Kohout či Daniš, což bude zároveň zárukou atraktivní podívané.

Mnozí fanoušci se samozřejmě diví, proč se nebude bojovat podle plných MMA pravidel. Důvodů nejspíš bude hned několik. Bojovníci mají teď značně zkomplikovanou přípravu a většina z nich by tak asi nechtěla riskovat svůj pečlivě vybudovaný rekord. Zápasy podle těchto upravených pravidel se jim nebudou zaznamenávat do statistik, a tak s nadsázkou řečeno nemají, co ztratit. Navíc najít 8 bojovníků, kteří na tom budou výkonnostně podobně nemusí být v současné situaci nic snadného.

„Turnaje jsou otevřené nejenom pro bojovníky Oktagonu, a tak se počátkem dnešního večera mohou hlásit všichni profesionální bojovníci,“ potvrdil promotér Ondřej Novotný, že Underground může být šancí ke zviditelnění i pro nové tváře. Hlásit se mohou prostřednictvím formuláře na webu Oktagonu až do středečního poledne. Zápasit se bude v jedné ženské váze (-61 kg) a čtyřech mužských vahách (-70 kg, -80 kg, -90 kg, -100 kg).

Oktagon underground prize money zdroj: Profimedia

Celý projekt se rozběhne, jakmile to aktuální bezpečnostní opatření dovolí a bojovat se bude po dobu 7 týdnů střídavě v Česku a na Slovensku. Vítěz bude muset v tomto krátkém čase absolvovat tři těžké zápasy, proto budou připraveny také rezervní zápasy, jejichž vítězové budou moci případně zaskočit za zraněné účastníky turnaje. Ačkoliv nová pravidla zatím u fanoušků vyvolávají různé reakce, my ve Fights věříme, že bude na co koukat, a těšíme se, které bojovníky uvidíme v akci.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články