Prvním šampionem Oktagonu v lehké váze se stal Mateusz „Dynamit“ Legierski

Prvním šampionem Oktagonu v lehké váze se stal Mateusz „Dynamit“ Legierski zdroj: Profimedia

Ve fantastickém zápase o titul v lehké váze vyhrál těsně na body polský talent Mateusz Legierski nad slovenským veteránem Miroslavem Štrbákem.

Zápas začal svižně a oba borci do sebe hezky vlítli. Štrbák zaútočil direkty, Legierski kontroval předním check hookem. Štrbák je útočnější a Legierski spíše vyčkává na správný okamžik.

Štrbák se snaží útočit a rychle se vracet zpátky a je velice rychlý na svých nohou. Legierski se nehýbe tolik a vypadá to, že se snaží šetřit energii. Když už se ale rozjede, jde vidět, že má pořadný dynamit v rukách. Štrbák svými rychlými výpady ukazuje skvělou kontrolu vzdálenosti. Vždy když zaútočil, rychle se vrátil zpátky, ještě předtím, než Legierski stihne vrátit kontr.

Štrbák pokračoval ve svých rychlých výpadech, ale Legierski trefil Štrbáka silným zadním hákem a posadil jej na zadek. Ten se ale rychle zvedl a zotavil. Zápas je v pořádném tempu, ale vypadá to, že si Legierski získal Štrbákův respekt. Štrbák se pokusil o takedown, ale Legierski to skvěle ubránil. Štrbák překvapil Legierského spinning back fistem a ještě mu přidal tvrdý jab a lowkick. Legierski mu lowkick vrátil, ale většinu úderů míjí. To je pro Štrbáka dobře, protože kdyby se trefil, tak mu nejspíš urazí hlavu. Oba borci si vyměnili pár lowkicků a zápas se pořád odehrává v obrovském tempu. Štrbák svým tvrdým levým hákem sráží Poláka na zem a na pár posledních sekund jde za ním do guardu, kde se ale už nic výrazného nestalo.

Třetí kolo už v tempu trochu zvolnilo, ale Štrbák začal zase trochu aktivněji. V půlce kola Legierski tvrdou kombinací zahnal Štrbáka k pletivu, kde se spolu kluci chvilku přetahovali, ale zase se dostali do prostoru. Legierski dává roundkick a Štrbák mu na něj hned odpovídá svým tvrdým pravým hákem. Legierski začíná více tlačit a více kontrolovat oktagon. I tak se Štrbák nedává a pořád se Poláka snažil trefit.  

Ve čtvrtém kole se zdá, že Legierski ve svých úderech trochu zpomaluje, ale na tvrdosti jim pořád moc neschází. Legierski se snaží Štrbáka tlačit po obvodu oktagonu a je v tom úspěšný. Oba borci si vyměňují kombinace úderů, ale nikdo netrefil nic čistě. Na závěr kola se Legiersi pokouší o takedown a Štrbák mu ho docela snadno dává, ale vzápětí se zvedá a jde bojovat zase doprostřed oktagonu. Legierski ho znovu bere ke kleci a na zem, ale jde vidět, že oba už byli dost unavení.

Na začátku posledního kola se Legierski opět hned pokusil o takedown a vzal Štrbákovi záda a dal mu tam několik tvrdých ran, než se Štrbák zase postavil. Legierski má znovu větší tlak a nedává Štrbákovi tolik prostoru. Ten se ale nechce vzdát a pořád má pro Legierského schované tvrdé údery. Legierski mění taktiku a snaží se Štrbáka natlačit na klec a ideálně hodit na zem, což se mu vždy na chvíli podaří, ale Štrbák se vždy dokáže postavit zpátky na nohy. To nic nemění na tom, že Polák má po většinu kola převahu. V poslední půl minutě se karta obrátila a Štrbák vzal na chvíli Legierského na zem, ale ten se zase zvedl a nic významného už se nestalo.

Po konci kola padá Legierski na zem vysílením a Štrbák má taky namále udržet se na nohou.

Vyhlášení bylo dost dramatické. Celý zápas byl velice vyrovnaný, kdy Štrbák vyhrál pravděpodobně první dvě kola a Legierski pravděpodobně poslední dvě. Zápas se tak lámal ve třetím kole, které bylo strašně těsné.

Jeden rozhodčí skóroval zápas 48-47 pro Štrbáka, druhý to viděl ve stejném poměru pro Legierského. Třetí rozhodčí nejspíše sledoval jiný zápas, protože Legierskému dal 4 kola a Štrbákovi pouze jedno, což se zdá být v tak těsném zápase dost nefér a Štrbák si zcela jistě vybojoval minimálně dvě kola.

Mateusz Legierski tak ve skvělém souboji zvítězil a stal se prvním polským šampionem Oktagonu v lehké váze. „Nebuďte mě“, řekl emocionálně Legierski v pozápasovém rozhovoru. Zároveň poděkoval svému soupeři a řekl, že svůj pás jen tak někomu nedá. O tomhle mladém borci ještě určitě uslyšíme.

 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články