Brož těsně před koncem zápasu uškrtil Daniše a urval vítězství ve vyrovnaném souboji na svou stranu

Brož těsně před koncem zápasu uškrtil Daniše a urval vítězství ve vyrovnaném souboji na svou stranu zdroj: Profimedia

Pěkný souboj Brože s Danišem odstartoval hlavní kartu Oktagon Prime 3, Brož nakonec zápas ukončil a nemusel tak spoléhat na rozhodčí.

 Igor Daniš platí za zkušeného thaiboxera, ale přestup do MMA mu nevyšel vůbec podle představ, když ho Dano Hromek ukončil hned v prvním kole. Bojovníka věhlasného OFA gymu to však nemohlo odradit a v Šamoríně chtěl dokázat, že na to má.

Jeho soupeřem byl v MMA o dost zkušenější Miroslav Brož z pražského RPG gymu. Ten začínal původně ve střední váze, kde byl dlouho neporažený. Na tak vysokou váhu je však celkem nízký, což se jasně ukázalo v zápasech s Milanem Ďatelinkou a Jakubem Bělem. Po dvou prohrách tedy následoval logický přestup do welteru.

Oba borci začali zápas opatrněji, Brož byl pohyblivější, zatímco Daniš spíše vyčkával na správný okamžik. Bylo jasné, že Brož se s Danišem nechce pouštět do žádných velkých postojových akcí a jak měl příležitost, natlačil Daniše na pletivo a nakonec jej vzal dolů na zem. Tam se snažil předvést svůj tvrdý ground and pound z halfguardu, ale Daniš jej k nějakým větším úderům nepustil a hned šel zpátky nahoru. Brož skoro celé kolo strávil s Danišem na kleci, kde jej zpracovával krátkými údery a foot stompy. Z prvního kola vyšel poměrně jasně vítězně „Inkvizitor“.

Brož byl v druhém kole lehčí na nohách, skvěle se pohyboval a měl optický tlak, Daniš ale více trefoval. Seděly mu především roundkicky, klasická thaiboxerská technika. Zdálo se však, že se nechce pouštět do nějakých větších akcí a vysílal většinou jen jednotlivé údery, jako by se obával takedownu. O ten se Miro také několikrát pokusil, avšak Igor jeho pokusy odvrátil.

Vyrovnaný zápas šel pravděpodobně za stavu 1:1 na body do rozhodujícího třetího kola. Ani jeden z borců neměl jasně navrch, a tak se čekalo, kdo nakonec na rozhodčí udělá větší dojem anebo se mu podaří zápas ukončit. Brožovi se povedl hned první takedown a Igorovi se nedařilo vstát. Nakonec po neúmyslném šťouchnutí do oka na okamžik polevil v ostražitosti a Brož mu chvíli před koncem zápasu nasadil rear-naked-choke a donutil ho odplácat.

 

Nejnovější články