Oktagon 14 čeká souboj žáka s učitelem - Daniš vs Hromek

Oktagon 14 čeká souboj žáka s učitelem - Daniš vs Hromek zdroj: Profimedia

Slovensko čeká bitva mezi zkušeným borcem a mladým, nadějným vyzvyvatelem

Když organizace Oktagon MMA v únoru na velké tiskové konferenci představila zápas mezi Vladimírem Moravčíkem a Igorem Danišem, někteří MMA fanoušci možná ani netušili, o koho se jedná. Fanouškům muay thai však muselo srdce poskočit radostí. Dva nejlepší slovenští thaiboxeři konečně proti sobě, byť překvapivě podle pravidel smíšených bojových umění. Jenže, boj nejsou šachy, a tak se stalo, že Moravčík mezitím při obhajobě titulu Enfusion inkasoval asi nejtvrdší KO své kariéry. Bylo jasné, že si v zájmu vlastního zdraví, bude muset od oblíbeného sportu dát na nějaký čas pauzu.

Dravé mládí se hlásí o slovo

Netrvalo dlouho a za zraněného Moravčíka se přihlásil šestadvacetiletý Dano Hromek. Udělal to moderním způsobem – natočil video a zavěsil ho na sociální sítě. Není divu, že to „oldschool“ zápasníka Daniše trochu namíchlo. „Stačilo jenom napsat,“ zlobil se v pořadu Oktagon majk. Kdysi spolu tihle dva dokonce trénovali a bydleli na pokoji během mistrovství světa v thajském boxu. Přesto Daniš chápe, že je to pro Hromka šance a vůbec mu nezazlívá, že s ním chtěl zápasit.

Hromek byl jedním z obrovských talentů slovenského stand-upu, pak ale začal trénovat po boku Attily Végha a ten ho přemluvil, ať vyzkouší MMA. Mladý bojovník ho poslechl a nová forma boje mu sedla. „Zjistil jsem, že mi to vyhovuje asi ještě víc než thaibox,“ prozradil v nejnovější Cestě na Oktagon. Už si také stihl připsat první výhru a podle něj a trenérů je to jeho hlavní výhoda oproti soupeři, který ještě úplně neví, do čeho jde.

Inženýr války se nezalekne žádné výzvy

Igor „Ingwar“ Daniš už mnohokrát ukázal, že má rád výzvy. Několikanásobný mistr světa v muay thai, byl také například jedním z prvních a jediných slovenských bojovníků, kteří si vyzkoušeli tvrdší verzi thajského boxu – tzv. lethwei, kde se zápasí bez rukavic a jsou povoleny dokonce hlavičky.

Mimo to dlouhodobě trénuje po boku MMA zápasníků v OFA Bratislava. Dá se tedy předpokládat, že bude naprosto sebevědomě nastupovat i do svého prvního zápasu v oktagonu. Bude také chtít o generaci mladšímu Hromkovi ukázat, že je stále tím bojově zkušenějším, byť to bude pod pravidly MMA jeho premiéra.

Mladý talent Hromek oproti tomu nemá, co ztratit. V případě výhry o sobě dá hlasitě vědět, pokud neuspěje uslyšíme o něm tak či tak v budoucnu. Navíc se dá předpokládat, že tenhle zápas bude bezesporu patřit k tomu nejlepšímu, co Oktagon 14 nabídne. Papírově už teď soutěží o potenciální zápas večera s dalším velmi slibným soubojem Leo Brichta versus Ronald Paradaiser.

Zdroje:  Vlastní , Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články