Pořádné zápasy i souboj o titul slibuje nabitá karta Oktagonu Prime 3

Pořádné zápasy i souboj o titul slibuje nabitá karta Oktagonu Prime 3 zdroj: Profimedia

Již zítra nabídne turnaj Oktagon Prime 3 skvělé podívanou, včetně hlavního zápasu o titul v lehké váze. 

Organizace Oktagon MMA odstartuje rok 2020 nabitým turnajem Oktagon Prime 3, kde uvidíme nejen titulový duel v lehké váze ale také návrat Gábora Borárose či možná poslední zápas Lajoše Kleina na domácí půdě. Turnaj ze Šamorína přinese našlapanou kartu, za kterou by se rozhodně nemusel stydět žádný číslovaný turnaj Oktagonu MMA.

Miroslav Štrbák vs. Mateuzs Legierski 

Titulový zápas v lehké váze. Miro Štrbák patří k inventáři slovenského MMA a profesionálně zápasí již devět let. Jako jeden z prvních domácích borců zápasil v zahraničních organizacích. Vyzkoušel si turnaje v Rusku či Japonsku, zúčastnil se polských turnajů. Z osmnácti vítězství vyhrál patnáct na KO, což ukazuje obrovskou sílu a přesnost jeho úderů. V roce 2013 třeba porazil Tomáše Deáka, z českých borců ukončil Davida Kozmu či Matěje Kuzníka. Štrbákovi se nedostává ani zdaleka tolik pozornosti, kolik by si zasloužil a šampionský pás Oktagonu z něj může udělat sportovní celebritu, známou všem fanouškům bojových sportů. 

Jenže titulový zápas nikdy nebude snadný a z Mirova soupeře jde opravdu strach. Legierski se českým fanouškům ukázal na turnaji Oktagon 11. Přijal short notice zápas s Michalem Konrádem a již na váze ukázal, že je plný odhodlání a jde si za svým. Konráda ukončil hned v prvním kole a v následujícím zápase vypnul také favorizovaného Rony Paradaisera. Tím jasně ukázal, že právem patří mezi nejlepší lehké váhy v československých organizacích. Za odměnu byl napsán na kartu v 02 aréně a ani tam, se se soupeřem příliš nemazal. Kubu Bahníka poslal na podlahu oktagonu po dvou minutách prvního kola a v pozápasovém rozhovoru si řekl o titul.

Oktagon MMA má ve světě vybudovanou dobrou pověst a každý šampion má otevřené dveře do celého světa. Pokud Ligierski vyhraje, posune se světovým žebříčkem lehkých vah výrazně nahoru a možná i získá angažmá v nějaké velké zahraniční organizaci. V UFC mají Poláci dveře otevřené a právě tam Ligierski neohroženě míří.    

Ludovít Klein vs. Lukasz Sajewski 

Velice atraktivní zápas, který proběhne v lehké váze (do 70 kg). Lajoš je pravděpodobně největší talent slovenské scény, který míří do UFC. Námluvy s největší světovou organizací již několikrát proběhly a je tedy jen otázkou času, kdy zamíří za oceán. V pouhých čtyřiadvaceti letech má působivou bilanci 15-2 a nyní drží šnůru šesti vítězství v řadě, přičemž pět soupeřů ukončil před limitem. Na svém kontě má několik neuvěřitelných knockoutů, dva highkicky či ukončení tvrdým kolenem přímo na hlavu. Klein trénuje pod vedením Attily Végha a dalších skvělých slovenských trenérů a v každém zápase je lepší a lepší. Pokud uspěje i v Šamoríně a konečně se s UFC domluví na podmínkách kontraktu, může to být jeho poslední souboj na domácí půdě. 

Sajewski je rodák z Gdaňsku a používá neobvyklou přezdívku “Wookie” (chlupatá postava ze světa Star Wars). Ze čtrnácti vítězství ukončil osm soupeřů pomocí submission a jeho oblíbenou technikou je armbar. Narozdíl od Lajoše nedisponuje takovou knockoutovou silou, ale vše kompenzuje nadprůměrnou fyzickou kondicí, kdy své soupeře trápí a zasypává neustálými údery. Mezi roky 2015 a 2018 působil v nejlepší světové MMA organizaci, ale v UFC prohrál všechny své zápasy, když nestačil třeba na populárního Marca Diakieseho. V únoru ho čeká premiéra na české scéně a pokud předvede pohledný zápas, určitě ho Oktagon osloví i v budoucnu.

 Gábor Borároš vs. Mauricio Reis

Gábora netřeba dlouze představovat. Dlouhé roky hlavní tvář organizace a miláček slovenského publika, kterého na Instagramu sleduje 150 tisíc lidí a jeho muskulaturu obdivuje kdejaká fanynka. Poslední dva roky se mu však v kleci moc nedaří a střídá výhry s porážkami, naposledy nestačil na mladého brazilce Kaika Brita. Zápas v O2 areně Gáborovi nevyšel, do utkání nastoupil přemotivovaný, nechal taktiku být a doslova po hlavě se vrhl na svého soupeře. Ten však využil jeho zbrklosti a naskočeným kolenem mu roztrhl obočí takovým způsobem, že doktor zápas ukončil.

“The Beast” má ve svém relativně mladém věku bilanci 17 - 7 a pokud ustálí výkonnost a začne v zápasech více přemýšlet, nemusí být miláčkem pouze domácí scény, ale klidně celé Evropy. 

Najít na domácí scéně Gáborovi soupeře je trošku problém, a proto se Oktagon pohlíží za hranicemi. Vybral si rodáka z Ria De Jainera s bilancí 18-11, který devět soupeřů ukončil pomocí submission. Reis zápasil například v japonské organizace Pancrase či ruské ACB a na české scéně se bude chtít předvést. Porazit miláčka domácího publika je ideální příležitost, jak se zapsat do paměti zdejších fanoušků a říct si o delší kontrakt.

Vojto Barborík vs. Elison Goncalvez

Barborík je zlatým chlapcem slovenského MMA. V šestadvaceti letech má profesionální bilanci 11-1, když podlehl pouze slovenské jedničce Tomáši Deákovi. Vojto své umění zdokonaluje v bratislavské Oktagon Fighting Academy a dle slov jeho sparring partnerů, je nejlepším slovákem v boji na zemi. A není se čemu divit, osm soupeřů na zemi utáhl. Čtyři roky neporažený borec míří opravdu vysoko a pokud se bude dále takhle zlepšovat, brzy opustí domácí rybníček a zamíří do velké světové organizace.

Soupeřem domácí hvězdy bude brazilský veterán, rodák ze Sao Paula Elison Goncalves (9-7). Jak správně tušíte, jako brazilský rodák, se naučil bojovat na zemi dřív, než chodit a v MMA utáhl pět svých soupeřů. V posledním zápase předvedl nevídaný Shoulder Choke, kterým ukončil soupeře ve druhém kole. V minulosti zápasil v brazilských a menších amerických organizacích a nyní si odbyde premiéru na slovenské půdě. Goncalves přijal zápas na poslední chvíli, protože sehnat Barboríkovi odpovídajícího protivníka, je čím dál těžší oříšek. 

Lucia Krajčovič vs. Michaela Dostálová

Obě ženy se představily v reality show Oktagon Výzva a každá v úplně jiném světle. Krajčovič, jako rozumná a inteligentní dáma, která ztmelila slovenský tým. Dostálová je pro všechny ta, která nechtěla sparrovat. Co se týče bojových kvalit, Krajčovič posbírala několik světových titulu v Thajském boxu i K1 a na domácí scéně je ve svém oboru naprostá špička. Michaela má také jeden velký primát, jako jediná češka získala černý pás v brazilském jiu jitsu. S jitsu procestovala doslova celý svět a získala nejeden úspěch. Věnovala se i ninjitsu či klasickému grapplingu. V boji na zemi nemá v našich končinách konkurenci, ale MMA není jiu jitsu a během reality show Dostálová ukázala, že soupeřkám nerada ubližuje. S Krajčovič je pojí přátelství a tak bude zajímavé sledovat, jak se především Míša, vyrovná s tím, že musí kamarádku uhodit do obličeje.  


Miroslav Brož vs. Igor Daniš

Míra Brož je bývalý hokejista a nyní trénuje brankáře v příbramském hokejovém klubu. S bojovými sporty začal v roce 2015 a o rok později si odbyl premiéru mezi profesionály, když na turnaji GCF 34 porazil Tomáše Malíka. Brož se v MMA opravdu našel a vyhrál dalších šest profesionálních duelů. “Inkvizitor”, jak si Míra nechá říkat, není žádný knockoutový specialista, šest zápasů vyhrál bodovým rozhodnutím. Brož je na střední váhu příliš malý, což se potvrdilo v zápase s Milanem Ďatelinkou, který ho ukončil v prvním kole. Poslední zápas dostal pořádnou ránu zadním direktem na bradu od Jakuba Běleho a když dopadl na zem, rozhodčí zápas raději zastavil. Brož se rozhodl změnit směr, kterým se jeho kariéra ubírá a začíná shazovat do lehké váhy, kde využije svou sílu a vytrvalost. S Danišem nastoupí ve wetlerové váze a poté se definitivně přesune do lehké divize.  

Igor Daniš patří mezi legendy domácí bojové scény. Jeho otec trénoval karate, takže Igor od malička poznával krásy kontaktních sportů. V sedmnácti letech začal trénovat thajský box a v roce 2007 nastoupil k prvnímu amatérskému zápasu a jeho kariéra začala smrtě stoupat. Vybojoval několik světových titulů a mezi bojovou komunitou, je právem označován jako jeden z nejlepších Thai boxerů naší historie. K Igorově smůle, jeho největší úspěchy přicházeli v době, kdy bojové sporty nebyly tak populární, jako jsou dnes. Možná i proto se rozhodl změnit kariéru a stát se bojovníkem MMA. Ve své premiéře v oktagonu prohrál s Danielem Hronkem a poznal, že thajský box a MMA jsou zcela odlišné sporty. V Šamoríně touží dokázat, že si smíšená bojová umění vybral správně a do podvědomí fanoušků se zapíše nejen jako skvělý postojář, ale komplexní MMA zápasník. 

 Lukáš Dvořák vs. Pavol Langer

Zápasy v polotěžké váze jsou vždy atraktivní a ozdobí každý turnaj. Pavol Langer ve své kariéře porazil například Václava Mikuláška, Stanislava Sobotku či naposledy Tomáše Pelešku. Mezi profesionály vstoupil v roce 2013 prohrou s Machem Muradovem. Langer je skvělý v boji na zemi a čtyři své protivníky utáhl na submission. Dvořák na druhé straně je na prahu své zápasnické kariéry s bilancí 4-0 a i přesto, že je to původem skvělý postojář a na nohou je jako ryba ve vodě, tak také skvěle bojuje na zemi, když soupeře ukončil na gilotinu, arm triagle i rear naked choke. Bude zajímavé sledovat, jaká bude taktika obou borců a jak se oba vypořádají se silnými stránkami toho druhého.

Eva Borodáčová vs. Ivy Hašková

Finále projektu Y. Před rokem se čtveřice dívek rozhodla kompletně změnit svůj život a vstoupit do profesionálního oktagonu. Pod vedením nejlepších českých trenérů postupně objevovaly krásy i útrapy nejnáročnějšího sportu a staly se profesionálními bojovnicemi. Borodáčová trénovala i s Machem Muradovem a v premiéře porazila Kateřinu Klinderovou po třech kolech na body. Ivy o svou soupeřku přišla kvůli zranění, a také se v kleci střela s Klinderovou. Té uštědřila tvrdé KO a ukázala, žes André Reindersem udělala velké pokroky. Nyní se dočkáme vyvrcholení dlouhého projektu, který vzbudil velký zájem fanoušků. Ať pozitivní či negativní,všichni si na reality show udělali vlastní názor a nyní čekají, jak dopadne finálový duel.

Denis Tripšanský vs. Jakub Dyk

Tripšanský má profesionální bilanci 3 výhry, dvě prohry a 1 remíza. Porazil Sabola, Engela i Kokyho a v loňském roce si připsal neobvyklou remízu s mladým zápasníkem Tomášem Kvapilem. Turnaj ze série Prime se již zúčastnil a prohrál s Tomášem Le Sym, který mu uštědřil tvrdé KO. Prohru Tripšanský nesl velmi těžce a prohlásil, že prohrál s horším bojovníkem, který měl jen štěstí. Nyní dostane další příležitost vrátit se na vítěznou vlnu, ale rozhodně ho nečeká nic lehkého. Jakub Dyk zápasí v MMA Liberec a v kariéře pětkrát vyhrál a dvakrát odešel poražen. Na submission ho utáhl Tomáš Kvapil, který se utkal s oběma soupeři. Dyk na lehkou váhu disponuje velkou KO silou a čtyři soupeře ukončil před limitem. Můžeme očekávat vyrovnaný duel, který pravděpodobně skončí dřív, než po třech kolech.

František Fodor vs. Aziz Dauliatov

Další účastníci Oktagon výzvy na prelims kartě. František Fodor prošel první sérii a patří mezi starou gardu, které pomáhala budovat celou organizaci. Fodor má profesionální bilanci 7-5, ale celou kariéru se potýká s nepříjemnými zdravotními problémy. Vrhl se také na trenérskou dráhu a pomáhá s přípravou například Gáboru Borárosovi. Do pamětí fanoušků se zapsal na turnaji Oktagon 2, kde po půl minutě podlehl české legendě Jaroslavu Poborskému, když hned v úvodu skočil soupeři do gilotiny, kterou Poborský hravě utáhl. V loňském roce porazil talentovaného Samuela Daňka a znovu získal chuť zápasit.

Dauliatov je rodák z Kyrgyzstánu, ale celý život žije v České republice. Zápasí pod hlavičkou Gorila Gymu a v kariéře pět zápasů vyhrál a čtyři prohrál. V reality show si získal spoustu fanoušků, ale na titul nedosáhl, když prohrál v semifinále s Karolem Ryšavým. Následující prohry s Paradeiserem a Markem Bartlem trošku zpomalily kariéru oblíbeného bojovníka, ale vítězství nad Martinem Muchou na Oktagon Prime 2 ukázalo, že je zpět na vítězné cestě a zápas s veteránem organizace, je ideální příležitost, jak se v žebříčku lehké váhy vydrápat nahoru.

Michal Konrád vs. Jakub Tichota

Účastník reality show Oktagon výzva proti jednomu z největších talentů domácí scény. Konrád je mladý zápasník Gorila Gymu, který se do povědomí fanoušků zapsal účinkováním v reality show. V profesionální kariéře má ale zápornou bilanci 4 – 6 a poslední dva duely prohrál v prvním kole na tvrdé KO. V duelu s Tichotou musí prokázat své kvality a bezpodmínečně vyhrát.

Jakub Tichota patří mezi největší talenty české MMA scény a mezi nejlepší amatérské bojovníky. V současnosti se nachází na šestém místě žebříčku amatérských lehkých vah s bilancí 13-4. Dvacetiletý bojovník Hanuman Gymu si na Oktagon Prime 3 odškrtne první, dlouho očekávaný start mezi profesionály.

Martin Horínek vs. Marek Kvasnica

Nastupující generace slovenských MMA zápasníků. Kvasnica je čtyřiadvacetiletý slovenský rodák, který v amatérských zápasech pět vyhrál a prohrál pouze s Karolem Ryšavým, současnou hvězdou organizace. Mezi profesionály vstoupil Kvasnica v roce 2018 s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Martin zápasy ukončuje tvrdými KO údery a ještě nikdy se nedostal dál, než do druhého kola.Soupeřem bude mladý rodák z Bratislavy, který je na prahu své profesionální MMA kariéry. Bojovník Oktagon Fighting Academy měří 182 cm a v lehké váze má velkou výškovou převahu. V amatérech vybojoval dvě výhry a na Oktagon Prime 3 si odškrtne premiéru mezi profesionály.

Oktagon prime 3 zdroj: Profimedia

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články