Oktagon 16: Kozma bude obhajovat svůj titul proti Kerteszovi

Oktagon 16: Kozma bude obhajovat svůj titul proti Kerteszovi zdroj: Profimedia

Rematch dvou rivalů slibuje pořádnou akci. Kdo ovládne welterovou divizi?

Šampion welterové divize, David „Holátko“ Kozma, bude v březnu na Oktagonu 16 bojovat s maďarským bojovníkem Mate Kerteszem. Oba borci se spolu střetli už v roce 2018 v semifinále pyramidy ve welterové váze, kdy se z vítězství na body radoval Kozma. Zápas to byl atraktivní a především maďarský borec dokázal překvapit svoji houževnatostí a obranou proti takedownům.

Kozma šel do zápasu jako favorit a protože jako bývalý judista je v klinči a na zemi jako doma, jeho gameplan byl vzít Maďara na zem a tam jej zpracovat. To se však Davidovi nedařilo. I když svého soupeře na zem několikrát dostal, vždy to bylo jen na zlomek vteřiny. Šlo vidět, že Kertesz si udělal domácí úkol a nastudoval si obranu proti Kozmovým takedownům. Maďarský bijec se tak vždy dokázal okamžitě zvednou zpátky do postoje, kde dokázal Kozmu ohrozit svými údery a naskočenými koleny.

Kozma ale ukázal svoji zkušenost a neztratil hlavu. Změnil svůj gameplan a začal Kertesze přebíjet v postoji. Zejména jeho jaby, lokty a highkicky nacházely svůj cíl a Kertesz, ačkoliv byl v postoji velice dobrý, nedokázal na Kozmovu kombinaci tlaku a wrestlingu najít pořádnou odpověď. David Kozma tak zaslouženě vyhrál všechna tři kola a postoupil do finále, ve kterém následně porazil Gábora Borárose na TKO ve druhém kole a získal šampionský pás Oktagonu.

David Kozma sice první zápas vyhrál, ale Mate Kertesz byl schopný jej ohrozit a nedovolil mu pořádně použít jeho největší zbraň – grappling. Kertesz navíc naprosto přestřílel svého posledního soupeře, Jozefa Wittnera a vypadá to, že svůj postoj ještě přiostřil. David Kozma to tak určitě nebude mít lehké a my se můžeme těšit na další zajímavou bitvu.

Zápas na 5 x 5 minut se uskuteční 14. 3. 2020 v Ostravě, v Ostravar Aréně.

Na zápas obou borců z roku 2018 se můžete kouknout tady:

Zdroje:  Oktagon MMA FB

Nejnovější články