David Kozma v Rusku bohužel neuspěl, soupeř ho ve třetím kole uškrtil

David Kozma v Rusku bohužel neuspěl, soupeř ho ve třetím kole uškrtil zdroj: Profimedia

Populární český bojovník neměl svůj den a bohužel v Rusku podlehl domácímu Mugamedshinovi.

Doma nemá šampion Oktagonu David Kozma moc velkou konkurenci, a tak se během čekání na dalšího vyzyvatele vydal zápasit do ruské organizace RCC.

Růžový panter, jak se Kozmovi podle jeho obliby růžové barvy přezdívá, neprohrál už od roku 2017. Tehdy nestačil na legendou tuzemského MMA – Petra „Monstra“ Knížete. David pak v mnohých rozhovorech zmiňoval, že zápas prohrál především v hlavě kvůli přehnanému respektu. Od té doby však dokázal získat líbivou šňůru 8 vítězství v řadě, když porazil například Gábora Borároše či Samuela „Piráta“ Krištofiče, a stal se šampionem organizace Oktagon ve welterové váze.

Mugamedshin byl sice podle zkušeností jasným outsiderem, ale v postoji vypadal tvrdší, a tak Kozma udělal to, co mu jde nejlépe, vzal si ho na zem. Rus ale skvěle bránil všechny jeho následné pokusy o nějakou výraznější dominanci. Když se mu ke konci kola konečně podařilo vstát, stačil ještě Kozmovi připomenout, že v postoji to s ním bude hodně nebezpečné. Český bojovník tedy ve druhém kole opět přenesl boj na zem, dokonce zkoušel nasadit armbar, ale soupeř jej skvěle ubránil.

Ve třetím kole Kozma opět zkoušel to, co mu vycházelo. Tentokrát se však Mugamedshin dostal do výhodnější pozice a za chvíli už ho měl Kozma v zádech. Ruskému bojovníkovi navíc zbývalo dost času na to, aby nasadil škrcení a donutil Davida odklepat.

„Byl to soupeř, kterého bych měl porazit, ale v ten večer jsem to nebyl já,“ zhodnotil Kozma svůj výkon na Instagramu a přiznal tak, že spíše prohrál sám se sebou než se soupeřem. Na truchlení však není čas, protože už v březnu ho čeká v hlavním zápase Oktagonu 16 v Ostravě obhajoba titulu. Jméno vyzyvatele ještě nebylo zveřejněno, ale určitě nepůjde o snadný zápas na spravení chuti.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články