Boxerka Fabiana Bytyqui obhájila šampionský pás WBC a zůstává neporažená

Boxerka Fabiana Bytyqui obhájila šampionský pás WBC a zůstává neporažená zdroj: Profimedia

Český box slaví úspěch. Bytyqui potřetí obhájila prestižní titul WBC a v profesionálním ringu zůstává neporažená.

Talentovaná Fabiana Bytyqui, které se přezdívá Andělská pěst, získala titul WBC v atomové váze (-46,27 kg) již loni v září, když na body jasně porazila Britku Denise Castle. Letos v dubnu ho také poprvé obhájila. V souboji s tvrdou Mexičankou Mariou Soledad Vargas však měla namále a zápas především díky jejímu skvělému výkonu v posledním kole skončil remízou. Okamžitě se tedy začalo spekulovat o odvetě. O tu stála i sama česká boxerka: „Mám smíšené pocity. Je to remíza a není to pro mě 100 %. Budu s ní určitě chtít odvetu,“ nechala se slyšet pro Radiožurnál. 

K odvetě sice zatím nedošlo, ale svoji mexickou krajanku přijela pomstít zkušená Ana Arrazola, která měla na kontě celkem 45 zápasů. Bytyqui tušila, že to opět nebude nic snadného. „Vím, že bude tvrdá a fyzicky nadupaná,“ předvídala ještě před zápasem. Mexičanka navíc boxuje z opačného gardu, což bývá pro mnohé zápasníky napříč bojovými sporty problém, protože údery od leváků přicházejí z jiných úhlů a zároveň na ně nefungují některé běžné kombinace.

Na galavečeru v Kladně se však ukázalo, že Bytyqui poslední těžký zápas posunul a nastoupila výborně připravená. Zvolená taktika na agresivní Mexičanku platila a Fabiana si ve svém šestnáctém profesionálním duelu připsala vítězství na body. Zůstává tak nadále neporažená a zároveň stoupá ve světových žebříčcích. Momentálně se podle serveru Boxrec.com nachází na 10. místě atomové váhy.

"Bylo to náročné, máme za sebou celých deset kol a Mexičanky jsou tvrdé soupeřky, což se o nich ví. Ustála jsem to ale, takže dobré," zhodnotila zápas sama Bytyqi. Tu teď čeká zasloužený oddych a Vánoce s rodinou. Obhajobu plánuje až v následujícím roce.

Zdroje:  Česká televize , Radiožurnál

Nejnovější články