České MMA a BJJ se ve světě neztratilo! Z mistrovství světa si Češi přivezli cenné medaile

České MMA a BJJ se ve světě neztratilo! Z mistrovství světa si Češi přivezli cenné medaile zdroj: Profimedia

O tom, že MMA je v Česku na vysoké úrovni svědčí úspěch českých reprezentantů. V jiu-jitsu to zase světu ukázala Aneta Pokorná.

Od 10. listopadu probíhalo v Bahrajnu amatérské mistrovství světa v MMA, kam také Česká republika, vyslala své bojovníky a bojovnice. Češi si vedli skvěle a v těžké zahraniční konkurenci dokázali vybojovat celkem 4 medaile. O ty se postarali především junioři a ukázali, že MMA je u nás na dobré cestě.

Bronzovou medaili vybojovala Lucie Truhlářová v juniorkách ve slámové váze. Ve střední váze juniorů bral bronz také vícemistr světa z roku 2018 Lukáš Piffko. Jako černý kůň se ukázal Matěj Hrkal, který se v těžké konkurenci probojoval až do finále střední váhy juniorů a nakonec si odvezl stříbrnou medaili. Aby toho nebylo málo, tak Jindřich Krajča dokázal vybojovat bronz v těžké váze mužů.

Zlato sice naší MMA reprezentaci těsně uniklo, ale postarala se o něj talentovaná Aneta Pokorná, která shodou okolností tento víkend zápasila v nedalekém Abu Dhabi, kde probíhalo mistrovství světa v Jiu-Jitsu (Ne-Waza). Aneta, která je i přes svůj juniorský věk zkušenou zápasnicí, si poradila se všemi soupeřkami ve své kategorii pod 57 Kg a získala tak zlatou medaili.

Všem sportovcům děkujeme za skvělou reprezentaci a gratulujeme!

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články