Velký turnaj Oktagonu nabídne kromě "zápasu století" i řadu dalších zajímavých fightů

Velký turnaj Oktagonu nabídne kromě "zápasu století" i řadu dalších zajímavých fightů zdroj: Profimedia

Hlavní star sobotního turnaje jsou Vémola s Véghem, ale čekejte i Peštu, Borárose či Štáfka.

Oktagon 15 je velká událost a asi poslední velký turnaj tohoto roku na české scéně. Samozřejmě, že největším lákadlem je takzvaný Zápas století, tedy duel mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem. Nicméně spousta fanoušků i odborníků se minimálně stejně těší na duel mezi Viktorem Peštou a Michalem Martínkem. Podívejte se tedy, jaké zápasy diváky na hlavní kartě čekají.

Atilla Végh vs. Karlos Vémola

Nejpopulárnější český zápasník a nejlepší slovenský bijec všech dob. Duel, kterému předchází obrovský hype a očekávání fanoušků. Český terminátor s bilancí 27-5 je neohroženým králem domácí scény. Porazil Petra Knížete, přejel Pína Ondruše či dominantním výkonem vybodoval Patrika Kincla. Milovník krokodýlů a všech dravých predátorů žije a trénuje v londýnském London Shootfighters gymu. Karlos je ryzí profesionál, který bojem žije 24 hodin denně. Tvrdá příprava, dvoufázové tréninkové jednotky, to jsou zbraně člověka, který zápasí od šesti let. Karlos je veterán UFC a vítězství nad šampionem Bellatoru může Terminátora vrátit tam, kam roky směřuje, tedy zpět do Oktagonu UFC.

Attila Végh je stejně starý jako Vémola a ve svých čtyřiatřiceti letech na vrcholu svých sil. Rodák z Gabčíkova je průkopníkem slovenského MMA. Atilla si nikdy nevybíral soupeře a tento přístup ho zavedl až do druhé nejlepší světové MMA organizace – Bellatoru. V této organizaci dokázal vyhrát pět zápasů v řadě a dojít si až pro pás šampiona polotěžké váhy. Největší úspěch domácí scény, který těžko někdo zopakuje. Titul však přišel v době, kdy MMA nepatřilo mezi populární sporty a proto o světovém úspěchu málokdo věděl. Status hvězdy, který mu právem náleží, získal až přestupem do Oktagonu. Végh v posledním zápase prohrál s Virgilem Zwickerem na tvrdé KO. Porážka přišla vhod, protože Atillu probrala a probudila v něm oheň, který plál v době úspěchů ve Spojených státech. Ilja Škonrič, hlavní trenér tvrdí, že je Végh v nejlepší životní formě a jde si pro vítězství.

Favoritem je ovšem Karlos Vémola, kterému věří nejen sázkaři, ale i většina fanoušků.

Michal Martínek vs. Viktor Pešta

Jediný titulový duel turnaje a hned v nejtěžší váhové kategorii. Martínek proti Peštovi je souboj nejlepších těžkých vah domácí scény. Michal Martínek, je bývalý vynikající hokejista, který vyměnil hokejovou výstroj za rukavice MMA. Sportovní vlohy naplno využil v bojových sportech a stal se hvězdným členem Reinders Gymu. Blackbeard zápasil již na turnaji Oktagon 1 a sobotní duel je odměnou za skvělou práci, kterou pro organizaci odvádí. Michal je komplexní bojovník, který dokáže rozdat tvrdou ránu i nasadit nevídanou submission. Jako první český zápasník měl možnost ukázat své schopnosti v Las Vegas při Dana White Thusday Night Contender Series, což je vstupní brána do UFC. Časový posun a atmosféra světové organizace nakonec Michalovi svázala křídla a český bijec bohužel okusil první porážku kariéry. Po návratu do tréninkového procesu jasně deklaroval, že chce porážet ty nejlepší a duel s Peštou nadšeně přijal. Martínek je v zápase outsider, což může paradoxně zlepšit bojovníkův výkon.

Soupeřem bude nejlepší český MMA bojovník Viktor Pešta. Veterán UFC, jako jediný z domácí scény bojoval s těmi opravdu nejlepšími. Derrick Lewis, Marcin Tybura či Alexey Oleynik jsou borci, kteří se pohybují mezi TOP 10 UFC. Viktor sice odešel poražen, ale získal zkušenosti, které jsou k nezaplacení. Vrátil se do Evropy, kde získal pět suverénních vítězství. Nad jeho síly byl pouze legendární Aleksander Emilianenko, kterého měl Viktor na lopatě, ale nakonec inkasoval tvrdé KO. Pešta trénuje na Floridě s takovými borci, jakými jsou Luke Rockhold či Anthony Johnson. Viktor touží posbírat tituly na domácí scéně a poté se vrátit za moře a ukázat, že patří mezi nejlepší zápasníky světa. Pešta je klidný bojovník, který si střeží své soukromí. Kvůli menší aktivitě na sociálních sítích není mezi českou veřejnosti příliš populární. Pás šampiona Oktagonu mu přinese zájem, který si zaslouží.

 

Gabor Boráros vs. Kaik Brito

Největší hvězda Okragonu – Gábor Boraros nemůže chybět na hlavní kartě. Vítěz první série Oktagon Výzvy je miláčkem nejen slovenských, ale i českých fanoušků. Bojovník s vizáží kulturisty dokáže přitáhnout lidi k obrazovkám i sociálním sítím. Gábor je jedním z nejsledovanějších bojovníků domácí scény a popularitu si užívá plnými doušky. S bilancí 17-6 patří mezi nejlepší welterové váhy na našem území. Porazil například Kubu Běleho, Jaroslava Poborského či Jana Janku. V titulovém zápase proti Davidu Kozmovi Gábora zradilo koleno a zápas končil dřív, než začal. Nyní je Boráros zpět a touží dokázat, že není jen playboyem z instagramu, ale bojovníkem velkých kvalit, který si zaslouží uznání sportovního světa.

Kaik Brito je mladý brazilský bojovník, který drží úžasnou bilanci 12-2. Brito vládne obrovskou silou, kterou pocítilo 9 bojovníkům tvrdým KO. Brazilec disponuje skvělým fyzickým fondem, který podporuje výjimečným pohybovým nadáním. Dokáže si počkat na chybu soupeře a odpovídat tvrdými protiúdery. Pro evropského fanouška je tento Brazilec velkou neznámou a možná největší zkouškou, jaké Boraros kdy čelil. Fanoušci ovšem věří slovenské superstar.

Robert Bryczek vs. Leandro Silva

Kdo by čekal, že druhý zápas hlavní karty obstarají Polák a Brazilec. Oktagon se stává světovou organizací, která rezonuje celým světem. Robert Bryczek je devětadvacetiletý polský rodák s bilancí 10-2. Komplexní bojovník, který pět soupeřů ukončil před limitem a stejný počet přetlačil bodovým rozhodnutím. Dříve zápasil v menších polských organizacích a v létě se zabydlel pod křídly Oktagonu. Při své premiéře dokázal přetlačit Mate Kertesze a zamíchat pořadím welterových vah. Sobotní vítězství může Robertovi přinést vytoužený titulový souboj proti Davidu Kozmovi.

Leandro Silva je brazilský veterán UFC. Jiu-Jitsu mistr nejprve zápasil v menších brazilských organizacích a v roce 2014 poprvé nastoupil v UFC. Po dvou porážkách v řadě největší světové podium opustil a zamířil do ruské organizace ACB. Lima je typický Brazilec, tedy mistr boje na zemi. Ze svých 23 vítězství dokázal 10 ukončit na submission a deset utkání vyhrát na body. Leandro bude těžit ze svých dlouholetých zkušeností a zkusí souboj přenést na zem, kde má nezpochybnitelnou výhodu. Vyprodaná O2 aréna je ideálním kolbištěm, kde se nejlépe uvést na české bojové scéně.    

Peter Benko vs. Jakub Štáfek

První zápas hlavní karty obstará finále druhé řady projektu X. Peter Benko před dvěma lety změnil svůj život a celému světu odhalil své soukromí. Shodil desítky kilogramů a pod vedením legendárního Ilji Škondriče přes rok dřel v tělocvičně, aby dostál svému slibu a stal se bojovníkem MMA. Náročné tréninkové jednotky přišly Benkovi k duhu, a jak slíbil, tak i udělal. Stal se MMA bojovníkem a při své premiéře dokázal ukončit Lukáše „Lucky Royal“ Vlačuhu v prvním kole na submission. Benko všem pochybovačům zavřel ústa a ukázal, že možné je vše. Nyní je zpět a očekává své další vítězství v profesionálním oktagonu.

Do modrého rohu nastoupí populární český herec a režisér Jakub Štáfek. Představitel Laviho je skvělý fotbalista a především milovník bojových sportů. Štáfek má za sebou vítěznou premiéru v profesionálním boxu, ve svatostánku bojových sportů, pražské Lucerně. Bojové sporty si zamiloval a rozhodl se vyzkoušet zápasnický desetiboj – MMA. Jakub na dlouhou dobu změnil svůj život, drží dietu, poctivě trénuje, nepije alkohol. Připravuje v Reinders gymu pod vedením Andre Reinderse. Po svém boku má skvělé tréninkové partnery, jakými jsou Miloš Petrášek i Michal Martínek.

Organizace Oktagon přináší lidem skvělé příběhy. Projekt X je o tom, jak se jeden člověk rozhodl kompletně změnit svůj život. Peter Benko obstál a zaslouží si velký respekt a uznání.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články