Michal Martínek bohužel zůstal stát před branami UFC, svůj boj o smlouvu prohrál

Michal Martínek bohužel zůstal stát před branami UFC, svůj boj o smlouvu prohrál zdroj: Profimedia

Michal Martínek vydržel v oktagonu pouhé tři minuty a odcházel se sklopenou hlavou.

Český zástupce těžké váhy a bývalý hokejista Michal Martínek bojoval o UFC v "Dana White's Tuesday Contender Series" a bohužel selhal. Proti Brazilci Rodrigu Nascimentovi neměl šanci a sen o účasti v nejprestižnější soutěži světa je v prachu.

Vkládaly se do něj veliké naděje. Mohlo jít o třetího Čecha v UFC. "Blackbeard" Martínek se připravoval na svojí šanci opravdu svědomitě. Samotný fight ale neprobíhal podle jeho představ. Okamžitě začal svým aktivním stylem a high kicky, jenže si nepohlídal obranu, schytal tvrdé koleno a v tu chvíli šlo vše od desíti k pěti.

Nascimento nastoupil, po slušné kombinaci natlačil Martínka na pletivo a po delším souboji v klinči ho položil na zem. Tam se sice Brazilci nepovedlo dostat do plného mountu, přesto dělal veliké problémy a naprosto dominoval nad Martínkem, který měl problémy vyvinout efektivní obranu. Nascimento nejprve zkoušel českého borce zlikvidovat pomocí loktů a kladiv. Poté mu málem vyšla americana z podivného half guardu a nakonec využil nestřeženého momentu, obkroutil Martínkovi ruku kolem krku a po třech minutách a patnácti vteřinách zápas ukázkovým arm trianglem ukončil.

Veliká škoda promarněné šance, protože se říká, že v těžké váze Dana White rozdává smlouvy jako na běžícím pásu. Nutno ale přiznat, že Martínek byl v tomto případě bez nějaké ofenzivní šance a nestihl předvést nic ze svého arzenálu. Ale jeho kariéra nekončí a třeba přijde další možnost si o UFC zabojovat.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články