V O2 Aréně proběhne také souboj o krále těžké váhy, Pešta si to rozdá s Martínkem

V O2 Aréně proběhne také souboj o krále těžké váhy, Pešta si to rozdá s Martínkem Viktor Pešta - Michal Martínek | zdroj: Profimedia

Blíží se nám opravdu gigantický československý turnaj a kromě hlavního zápasu vznikl už druhý souboj titánů.

Předposlední měsíc tohoto roku bude ve znamení velkého turnaje nejen pro UFC, ale také pro českou OKTAGON MMA. 9. listopad bude se v O2 Areně odehraje OKTAGON 15, aneb "Bitva století," kde svoje síly poměří Karlos Vémola a Atilla Végh. Jenže to není všechno. Od včera víme o dalším atraktivním duelu, který se uskuteční ten samý večer a na tom samém místě. Bude to souboj těžkých vah. Viktor Pešta nastoupí proti držiteli titulu a bojovníkovi, který má stale blízko k UFC, Michalu Martínkovi.

Vše včera oznámil na instagramovém účtu Ondřej Novotný, hlavní promotér organizace. "BITVA O KRÁLE TĚŽKÉ VÁHY a NEJDRSNĚJŠÍHO MUŽE DOMÁCÍ SCÉNY!...“Slíbili jsme mimořádný zážitek! Zápas o titul šampiona těžké váhy se v tomto složení může uskutečnit právě a pouze nyní. Setkání dvou nejlepších těžkých vah domácí historie a taky pokus pro Viktora o to, být prvním bojovníkem, který nakročí k titulu ve 2 divizích!"

Pešta se těší veliké oblíbenosti, protože je druhým českým účastníkem v UFC a má za sebou také plno neskutečných fightů v několika dalších zahraničních organizacích. Platí za jednoho z nejzkušenějších borců a rozhodně nepatří do starého železa. To také ukázal letos v červenci, kdy mu nestačil Američan Mike Kyle. Pešta to ho uškrtil klasickým rear naked chokem po dvou minutách.

Martínek v těžké váze platí za absolutní špičku a tento bývalý hokejista umí pořádně zatopit komukoliv. Pozvánku do vstupní brány UFC bohužel nezvládl, protože ho v "Dana White's Contender Series" udolal jeho oblíbenou technikou po třech minutách a čtvrt Brazilec Rodrigo Nascimento Ferreira, ale zaujal vedení i Danu Whitea a nejspíš dostane i druhou šanci. Naznačil to i André Reinders, který jako jeho trenér patří k nejpovolanějším lidem.

zdroj: Archiv

Zdroje:  Oktagon MMA , tisková zpráva

Nejnovější články