„Attilu porazím celkem jednoznačně, ví to všichni," hecuje Vémola před zápasem století

„Attilu porazím celkem jednoznačně, ví to všichni," hecuje Vémola před zápasem století MMA - Oktagon | zdroj: Profimedia

Organizátoři OKTAGONu odhalili na tiskové konferenci také bližší informace k turnaji Oktagon 15 a byli u toho i Vémola s Véghem.

„Zápas století“ jak se tomuto duelu mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou přezdívá se nezadržitelně malými krůčky blíží a v den středeční tiskové konference se začala prodávat také první várka vstupenek. To okomentoval hlavní promotér Ondřej Novotný.

„Je to zápas, který jsme začali prodávat před třemi lety, ne dnes ráno…zápas se vlastně poprvé začal zmiňovat v momentě, kdy Karlos společne s Attilou byli trenéry druhé Oktagon Výzvy. Od té doby o tom všichni mluvíme, od té doby o tom všichni sníme a dnes ráno se to stalo svým způsobem skutečností. V tuhle chvíli už je pryč bez mála pět tisíc vstupenek, což byla taková naše hranice toho většího úspěchu relativně.“

vemola_xfn zdroj: Profimedia

Novotný také samozřejmě doufá, že půjde o největší show na území Česko-Slovenska a zároveň podotýká, že i nejdražší. Cenová relace je opravdu široká, lístky se pohybují v rozmezí 990 – 34 990 korun. Za to se na organizaci od fanoušků strhla menší vlna kritiky, ale organizátoři dodávají, že půjde o opravdu velkolepou a nákladnou show.

Pak už přišlo na řadu představování samotných bojovníků, kam z hlavního duelu dorazil překvapivě pouze Végh. Ondřej Novotný následně sdělil, že Vémolovi se zpozdil let z důvodu počasí a že na nápravě usilovně pracují. Mezitím se Attila rozpovídal o posledním zápasu, který prohrál knokautem (viz náš článek).

„Do posledního zápasu jsem šel na sto procent, byl jsem připravený i psychicky i fyzicky, v oktagonu je to vždycky padesát na padesát. Nemůžu si vyčítat, že bych něco neudělal nebo něco nezvládal, ale padl úder, ‚gádžo‘ mě vypnul a ‚bolo vybavené.‘“.

Végh Zwicker Végh Zwicker | zdroj: Profimedia
Végh je opravdu zpátky a plný sebevědomí a rozhodně nevěří v nic jiného než výhru.

„Musím říct, že to bude můj druhý životní zápas, první byl když jsem nastoupil v Americe v Bellatoru,takže dám do přípravy všechno. Jdu si pro vítězství. Karlos má jedinou silnou stránku, a to je síla, přirozená síla. Vždycky chytí soupeře a dostane ho na zem, to dělal posledních deset zápasů, takže to očekávám i teď.“

Posléze dorazil za veliké aplausu i Karlos Vémola a řekl k chystanému monster souboji svoje.

„Tenhle zápas je zápas století. To že se to Attilovi nepovedlo v posledním zápase, to na tom nic nemění. Attila je pořád ten největší slovenský šampion a já jsem pořád československá jednička. Já doufám, že tahle prohra Attilu nakopne, že se kousne a začne dřít a makat a že předvedeme výborný zápas. Poslední tři zápasy se mu úplně nepovedly a pokud by se mnou nastoupil, tak jak v posledních třech zápasech, tak bych ho ukončil v prvním kole. Ale tohle se myslím nestane, myslím si, že se kousne a vrátí se takovej jakej byl a že tohle bude zápas nejenom století ale i zápas večera.“

Nakonec se Karlos do Attily přeci jen trochu pustil, když organizátoři oznámili, že odvetu nemají v plánu. „Čekal jsem, že nebude odveta. Myslím si, že Attilu porazím celkem jednoznačně, takže nebude důvod. On už teď ví, že ten zápas nevyhraje, a to mi stačí. Ví to celá veřejnost, jeho trenér, všichni.“ Végh reagoval s naprostým klidem a pohodou. „Já nejsem ten typ, kterému by vyhovovaly slovní přestřelky. Respektuji každého soupeře. Jdu tam udělat svou práci a pak si podáme ruce a půjdeme dál."

Po závěrečném staredownu si ale oba borci podali ruce a projevili si respekt, i to svědčí, jak moc důležitý fight oba dva čeká. O první půlce tiskové konference se můžete dočíst v našem předchozím článku.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , tisková zpráva

Nejnovější články