Šok nejen pro Slovensko - Attila Végh dostal težké KO

Šok nejen pro Slovensko - Attila Végh dostal težké KO Végh Zwicker | zdroj: Profimedia

Hlavní zápas Oktagonu 12 umlčel domácí publikum i experty.

Attila Végh je momentálně největší slovenská hvězda MMA. Listopadový zápas s Vémolou má být duel století pro československou kotlinu. Do té doby je ale ještě dost času a Végh si mezi tím odskočil do své domoviny na turnaj Oktagon 12. Proti němu v kleci stanul 36letý veterán Strikeforce a Bellatoru, borec s indiánskými předky, Virgil Zwicker z USA.

62041543_1010279625833265_8525922781672505344_o Végh Zwicker | zdroj: Profimedia

Už při Attilově nástupu vstala celá hala a hlasitými ovacemi dovedla domácího favorita do bojiště. Végh zahájil fight v obráceném gardu a začátek naznačil, že vše nebude tak jednoduché. Ačkoliv se dostal hned do středu a Zwickera vyhnal na kraj, inkasoval tvrdý direkt, který vůbec nevykryl. Hlediště ztichlo a Američan si získal respekt. Až po minutě a půl, kdy se Véghovi povedl slušný highkick, diváci ožili. Atmosféru v oktagonu to nezměnilo a slovenský borec se opět stáhl spíše do defenzivy. Ani jeho rychlý takedown nic nevyřešil.

A pak to přišlo. Zwicker se rychle dostal do postoje a levým zvedákem započal apokalypsu. Otřesený Végh odcouval až k pletivu, kde inkasoval další nepříjemný zvedák, tentokrát z pravačky a nezachránil ho ani klinč. Po pátém či šestém granátu padl Attila k zemi, rozhodčí Pavel Touš ho skokem zakryl a byl konec. Ozývá se plno hlasů, že Zwicker před prvním uppercutem použil zakázanou "hlavičku" a ano, kontakt s hlavou opravdu proběhl, byl to však zcela neúmyslný faul.

gewge Végh Zwicker | zdroj: Profimedia

Ticho a zaraženost. Tak jedině se dá popsat, co v tuhle chvíli probíhalo uvnitř Stadionu Ondreje Nepely. Nikdo nepočítal s takovým koncem a Végh si rozhodně před listopadovým fightem renomé neudělal. Opět se bohužel ukázal rozdíl mezi americkou a československou scénou. Virgil po zápase i tak projevil obří respekt: "Tohle bylo vybojováno srdcem, šest měsíců jsem neviděl své děti, jenom jsem trénoval. Díky Attilovi za to, jaký byl soupeř a díky i lidem, jakou tu udělali atmosféru, tohle je krásná země."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články