Viktor Pešta před sobotním zápasem: „Jsem lepší po všech stránkách, ale Martínka určitě nepodceňuju.“

Viktor Pešta před sobotním zápasem: „Jsem lepší po všech stránkách, ale Martínka určitě nepodceňuju.“ zdroj: Profimedia

V sobotu se odehraje "zápas století", ale večer se představí i elitní těžké váhy včetně veterána UFC Pešty.

Již 9. listopadu se dozvíme, kdo je „the baddest man“ v Česku. Viktora Peštu čeká souboj o titul šampiona těžké váhy organizace Oktagon MMA. Jeho soupeřem mu bude současný šampion Michal Martínek.

Veterán UFC a odchovanec Pražského Penta Gymu Viktor Pešta má spoustu zkušeností ze zápasů se světovou špičkou a nevyhýbá se výzvám. Poslední dva zápasy ukončil před limitem a nyní před ním stojí další výzva v podobě šampiona organizace Oktagon MMA, Michala Martínka. Pešta si na něj věří, ale podcenit svého soupeře nehodlá.

Ahoj Viktore, nedávno jsi hubnul do polotěžké váhy, ale pak přišla nabídka zápasit o titul v těžké váze. Kolik kilo jsi musel nabrat zpátky, abys byl v optimální formě?

Vzhledem k tomu, že to bylo s dostatečným předstihem, tak jsem ještě nebyl nějak brutálně „vyshazovaný“ a stačilo mi nabrat pár kilo.

V těžké váze jsi bojoval od začátku své kariéry, ale v catchweightu do 96 kg jsi ve svém minulém zápase vypadal dobře. Která váha ti vyhovuje víc? Těžká nebo polotěžká?

Tak polotíhu jako takovou jsem ještě nezkusil. Souhlasím s tím, že by pro mě byla dobrá a určitě ji ještě chci vyzkoušet. Jakou cestou půjdu se rozhodnu pak.

Viktor Pešta zdroj: Profimedia

Tvůj soupeř, Michal Martínek o tobě mluví s respektem a nechal se slyšet, že utkat se s tebou bude pro něj čest. Znáte se s Martínkem? Potkali jste se někdy na tréninku?

Nikdy jsme spolu netrénovali, ale několikrát jsme se potkali na různých galavečerech a tak. Vycházíme spolu dobře, rozhodně neočekávejte žádnej trashtalk.

Martínek se nedávno utkal o kontrakt s UFC, kde však prohrál v prvním kole. Sledoval jsi jeho zápas? Fandil jsi mu?

Koukal jsem a fandil.

Papírově jsi mnohem zkušenější, než tvůj soupeř, myslíš však, že má nějaké zbraně, kterými by tě mohl ohrozit?

Myslím si, že jsem lepší po všech stránkách, ale zároveň těžká váha bývá dost nevyzpytatelná a stát se může cokoli. Takže ho určitě nepodceňuju.

I mezi odbornou veřejností platíš za favorita. Jak vnímáš tlak na to, že „musíš vyhrát“? Máš raději pozici favorita nebo underdoga?

Každý zápas beru tak, že ho musím vyhrát. To, že jsem favorit samozřejmě vnímám, ale nemyslím, že by to nějak ovlivnilo můj výkon. Asi mám radši roli underdoga, protože chci lidi šokovat svou výhrou a posunout se dál. Teď když vyhraju, tak lidi pokrčí rameny a řeknou, že to bylo jasný. Přitom je to ale hodně nebezpečný soupeř.

Viktor Pešta zdroj: Profimedia

Jak probíhala tvoje příprava na tento zápas? Přizpůsobil jsi nějak trénink a taktiku svému soupeři nebo jsi trénoval komplexně?

Příprava probíhala dobře, jako obvykle jsem se připravoval v Hard Knocks 365 na Floridě. Martínek se svým stylem nijak nevymyká standardu, takže nebylo potřeba pilovat něco speciálního. Akorát má otočený střeh, takže podle toho jsem vybíral partnery.

Po oznámení zápasu s Martínkem se vyrojily názory, že si zápas o titul nezasloužíš. Je něco, co bys chtěl vzkázat svým haterům?

Člověk se nemůže zavděčit všem a myslím, že pozitivní reakce výrazně převládaly. Nevím, jak bych si nezasloužit titulový zápas, když jsem ve světových žebříčcích postaven o dost líp než šampion. Chápu, že Buday je zklamaný, ale v tomhle sportu musí člověk myslet především na sebe a já se prostě chopil příležitosti.

A co bys naopak vzkázal svým fanouškům?

Děkuju za podporu a hlavně se v sobotu koukejte. Bude to stát za to!

Viktore díky moc, že sis udělal čas, hodně štěstí.

Taky díky!

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články