Oktagon korunuje šampiona lehké váhy, zastaví zkušený Štrbák rozjetého Legierskiho?

Oktagon korunuje šampiona lehké váhy, zastaví zkušený Štrbák rozjetého Legierskiho? zdroj: Profimedia

Zkušenosti versus dravé mládí, přesně tak by se dal popsat titulový zápas organizace Oktagon v lehké váze.

 Organizace Oktagon MMA odstartuje rok 2020 turnajem Oktagon Prime 3, který proběhne již 15.února v Šamoríně na Slovensku. Vévodit mu bude titulová bitva Štrbák versus Legierski, ze které vzejde nový šampion lehké váhy. 

Miro Štrbák patří ke stálicím domácí scény a profesionálně zápasí již devět let. Jako jeden z prvních slovenských borců zápasil v zahraničních organizacích. Vyzkoušel si turnaje v Rusku či Japonsku, účastnil se polských turnajů. Z osmnácti vítězství vyhrál neskutečných patnáct na KO, což ukazuje obrovskou sílu a přesnost jeho úderů. V roce 2013 třeba hned v první minutě knockoutoval Tomáše Deáka, z českých borců ukončil Davida Kozmu či Matěje Kuzníka. Štrbákovi se nedostává ani zdaleka tolik pozornosti, kolik by si zasloužil a šampionský pás Oktagonu z něj může udělat sportovní celebritu, známou všem fanouškům bojových sportů. 

Jenže titulový zápas nikdy nebude snadný a z Mirova soupeře jde opravdu strach. Mateusz Legierski ve své profesionální kariéře ještě nepoznal přemožitele a na československou scénu mladík s přezdívkou Dynamit vlétl jako uragán. Poprvé se ukázal na turnaji Oktagon 11, když přijal na poslední chvíli zápas s Michalem Konrádem a již na váze ukázal, že je plný odhodlání a jde si tvrdě za svým. Konráda ukončil hned v prvním kole a v podobném duchu následně zastavil také favorizovaného Rony Paradaisera. Tím jasně ukázal, že právem patří mezi nejlepší lehké váhy v československých organizacích. Za odměnu byl napsán na kartu v 02 aréně a ani tam se se soupeřem příliš nemazal. Kubu Bahníka poslal na podlahu oktagonu po dvou minutách prvního kola a v pozápasovém rozhovoru si řekl o titul.

"Tento zápas určitě nebude trvat 5 kol, protože od první sekundy se budu snažit boj ukončit a knockoutovat ho," láká na titulovou bitvu sám mladý polský bojovník.

Oktagon MMA má ve světě vybudovanou dobrou pověst a každý šampion má otevřené dveře do celého světa. Pokud Legierski vyhraje, posune se světovým žebříčkem lehkých vah výrazně nahoru a možná i získá angažmá v nějaké velké zahraniční organizaci. V UFC mají Poláci dveře otevřené a právě tam Legierski zatím neohroženě míří.   

 

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články