Šampion Oktagonu Michal Martínek odletěl zkusit štěstí do USA, co ho tam čeká?

Šampion Oktagonu Michal Martínek odletěl zkusit štěstí do USA, co ho tam čeká? Michal "Blackbeard" Martínek před zápasem. | zdroj: Profimedia

Jediná fotka na sociálních sítích způsobila mezi fanoušky pořádný povyk. Martínek totiž konkrétní cíl své cesty do Las Vegas neprozradil.

Michal „Blackbeard“ Martínek není ve světě neznámé jméno. O tom svědčí i jeho pozvánka do televizní show Dana White´s Contender Series, ve které šéf UFC vybírá nové bojovníky do nejprestižnější MMA organizace světa. Taková příležitost ale dokáže rozhodit i pořádné tvrďáky, o čemž se přesvědčil také český těžkotonážník. Sám poté v rozhovorech přiznal, že boj prohrál především ve své hlavě.

Po takřka půlroční pauze se mu však podařil velkolepý návrat na scénu. Ačkoliv byl v zápase s Viktorem Peštou jasným outsiderem, dokázal si s ním poradit hned v prvním kole, když ho několikrát skvěle zasáhl ze zadní ruky.

Dnes Martínek překvapil všechny fanoušky, když z ničeho nic sdílel fotku z letiště. Má zamířeno do Las Vegas, kde shodou okolností právě vrcholí přípravy na víkendové UFC 246. To svádí k myšlence, že by třeba mohl do některého zápasu zaskočit jako náhradník. Na celé kartě je ale pouze jediný souboj těžkých vah – Aleksei Oleinik vs Maurice Greene a to by bylo na start v UFC možná velké sousto.

Pod fotku napsal:

"Ahoj vsem, takze #herewegoagain neboli #roundnumber2 znovu cesta do USA. Jsem stastny a vdecny, ze mam dalsi moznosti a sance. Poctive jsem si to vydrel. Tentokrat Vas nezklamu, my fans a ani svoje sponzory, ale hlavně ne sebe. Moc dekuji za podporu a ze mi pri mne stojite."

Z popisku to sice vypadá, že by mohlo jít také o druhou šanci v reality show šéfa UFC, avšak ta aktuálně neprobíhá. Nabízí se tedy start v nějaké jiné americké organizaci, avšak například druhá nejprestižnější organizace Bellator nemá na galavečer 25. ledna naplánován žádný zápas v těžké váze.

Mohlo by však jít o Professional Fighters League, která má podobně jako mnohé jiné sporty jednotlivé pevně dané sezóny. Poslední skončila v prosinci a vedení prohlásilo, že by rádo obměnilo polovinu zápasníků. Velkým lákadlem PFL je pak finanční odměna milion dolarů pro každého šampiona. A přejít v případě výhry do UFC by taky nemusel být velký problém.

Vítr však může vát i z trochu jiné strany. V Las Vegas se totiž 22. února odehraje očekávaná odveta v boxu mezi Furym a Wilderem a Martínek by možná mohl pomoci Furymu v tréninku. Tahle varianta však příliš nesedí s jeho popiskem fotky.

V redakci už mezi sebou uzavíráme sázky, ale na oficiální vyjádření si zřejmě budeme muset ještě pár dnů počkat.

Nejnovější články