Martínek obhájil titul těžké váhy v prvním kole, Peštovi zlomil čelist

Martínek obhájil titul těžké váhy v prvním kole, Peštovi zlomil čelist zdroj: Profimedia

Oktagon MMA má tak staronového šampiona, Pešta si asi dlouho nezabojuje.

Těžká váha a titulový zápas. Obhájce Michal Martínek je bývalý hokejista a svoji sílu dokazuje také v MMA. Než odjel do Spojených státu, pokusil se na Dana White´s Contender o UFC, zaznamenal sedm výher a žádnou porážku, kdy ukázal, že své soupeře umí ničit jakýmkoliv způsobem. Po neúspěšném souboji v USA proti Rodrigu Nascimentu Ferreirovi, který ho uškrtil v prvním kole, přišla dnes večer šance na částečný reparát a o motivaci rozhodně nebylo nouze.

Proti němu se totiž v souboji o šampionský pás organizace OKTAGON MMA postavil jako vyzyvatel Viktor Pešta. Veterán a jeden ze dvou českých účastníku v UFC, kde dokázal jednou vyhrát, ale také zaznamenal čtyři porážky. Přes XFN a ruské organizace se dostal zpátky do Čech a v tomhle roce dokázal uškrtit už dva soupeře. Ve třetím kole v dubnu v rámci turnaje Night of Warriors 15 tuhého Chorvata Ivana Vitasoviče a nakonec v červenci v prvním kole Američana Mike Kyle ve svém prvním zápase pod hlavičkou organizace OKTAGON MMA.

Velice opatrný začátek rychle ukončil Martínek neskutečně tvrdou zadní, po které Pešta zavrávoral. Toho si Martínek všiml a v krátkém sledu přidal další dvě. Pešta se ho kopem snažil dostat od sebe, ale místo toho znovu inkasoval brutální levačku a vůbec nezvládal. Po dalším úderu se Pešta navíc chytl za tvář a začal signalizovat rozhodčímu, že dál nemůže pokračovat. Ten ho poslechl a duel ukončil. Martínek tak mohl hlasitě oslavit obhajobu titulu, zatímco Pešta v rohu plival krev a podle Ondřeje Novotného odjel do nemocnice se zlomenou čelistí.

Vítěz - 1. kolo TKO - Michal Martínek

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , tisková zpráva

Nejnovější články