Boj mezi OKTAGONEM a IAF: Tomáš Deák přišel o titul a v březnu se utká s těžkým soupeřem

Boj mezi OKTAGONEM a IAF: Tomáš Deák přišel o titul a v březnu se utká s těžkým soupeřem zdroj: Profimedia

Teď už pravděpodobně bývalý šampion organizace OKTAGON MMA v bantamové váze, Tomáš Deák, je volným bojovníkem.

„Jasná věc je, že v jednašedesátce máme uvolněný titul, tak uvidíme, kdo se o to popere,“ řekl ve svém podcastu „MMA letem světem 146“ Ondřej Novotný, spolumajitel a zakladatel organizace OKTAGON MMA, ve které Tomáš Deák dosud působil.

Šéf OKTAGONU tak reagoval na to, že se Tomáš Deák domluvil na zápase v konkurenční organizaci I AM FIGHTER, která mu nabídla zápas v březnu, proti kvalitnímu borci z Francie, Moktaru „Le Kabyle“ Benkaciovi. Deák podle slov Ondřeje Novotného toto rozhodnutí  nekomunikoval ani s ním, ani s druhým spolumajitelem, Pavolem Nerudou, který navíc dělá Tomášovi Deákovi manažera.

Tomáš Deák zdroj: Profimedia

Bylo vidět, že Novotný je tímto rozhodnutím zklamaný a vztahy mezi OKTAGONEM a Deákem teď asi nebudou úplně nejrůžovější. Nicméně i přesto popřál šéf největší MMA organizace v Česku Deákovi do budoucna hodně štěstí.

Netrvalo dlouho a Tomáš Deák na svém instagramu vydal k tomuto incidentu své obsáhlé vyjádření:

„Měl jsem smlouvu v oktagonu na 2 zápasy, ty jsem si už odzápasil, takže jsem oficiálně volný bojovník, bez jakékoliv smlouvy a povinnosti se někomu zodpovídat. Po zápase v Oktagonu jsem jasně řekl, že chci jít bojovat ven a kdyby mi dovolili dát si v jiné organizaci zápas i doma, tak bych velmi rád obhajoval svůj titul. Na tom se samozřejmě nic nemění, klidně bych ho obhajoval i teď. Dokonce jsem se nejprve ptal Pavla Nerudy, jestli by mi mohli dát zápas v únoru nebo v březnu, předtím, než půjdu do RCC, ale bohužel nejbližší zápas jsou mi schopni dát až za 6 mesíců. Takže nechápu, proč Ondra udělal takové rozhodnutí, když jsem žádný zápas ani obhajobu nezrušil ani neodmítl a věděl, že hledám zápas venku,“ nerozumí reakci ze strany Novotného Tomáš Deák.

„Přišla nabídka dát si zápas v organizaci IAF v březnu a protože jsem neměl žádný jiný dohodnutý zápas, tak jsem to vzal, abych konečně zápasil a neseděl doma a nečekal na zápas do května v RCC. Nikomu jsem tímhle nemohl uškodit a ani odmítnout žádnou jinou nabídku, protože žádná jiná nebyla. Co se týká Pavla Nerudy, všechno jsme si vykomunikovali, pochopil to a máme nadále dobré přátelské vztahy,“ vysvětluje své rozhodnutí vzít zápas v březnu u jiné organizace Tomáš Deák.

Budoucnost Tomáše Deáka je těžké předpovídat, určitě se může měřit i s těmi nejlepšími na světě a československý rybník je pro něj již dnes malý.

Jisté však je, že jsme svědky přímého boje mezi dvěma organizacemi – OKTAGONEM a IAF. Na začátku Petr Ondruš, spoluzakladatel IAF, prohlásil, že nemají ambice hned vyprodat O2 arénu a že se budou soustředit na „malé haly“ a lokální MMA scénu. To se asi trochu změnilo a IAF začíná zasahovat do teritoria OKTAGONU. Ten je zatím neohroženým vládcem československé MMA scény, ale je vidět, že vliv IAF roste a ze studené války se stává válka otevřená.

Když ale odhlédneme od politiky, můžeme se těšit na zajímavý zápas mezi Tomášem Deákem a francouzskou jedničkou bantamové váhy, Moktarem Benkaciem (19-7). Ten je ve svých 26 letech zkušeným bojovníkem a navíc je na vítězné vlně, kdy vyhrál 5 zápasů za sebou, z čehož 4 ukončil na T/KO. Tomáše Deáka tak čeká ostrý test a jde vidět, že se rodák ze Slovenska nebojí velkých výzev.

Zdroje:  Instagram

Nejnovější články