Česko-slovenskou bitvu o premiérový titul s přehledem ovládl domácí Deák

Česko-slovenskou bitvu o premiérový titul s přehledem ovládl domácí Deák zdroj: Profimedia

První šampionský pás z bantamové váhy připadl zásluhou Tomáše Deáka Slovensku. 

Hlavní zápas večera. Bitva o premiérový šampionský pás organizace OKTAGON MMA v bantamové váze a česko-slovenský souboj. Jako jasný favorit fanoušků i sázkových kanceláří do tohoto zápasu nastoupil domácí zástupce Tomáš Deák. Ten do dneška držel pět výher v řadě, kde si vyzkoušel vše. Body, submisi i TKO. Český zástupce Filip Macek držel stejně jako jeho soupeř, kterého k duelu dlouho přemlouval, šňůru pěti vítězství. Všechny navíc ovládl před časovým limitem a submisí.

Prvotní oťukávání ukončil Deák rychlou kombinací, kterou Macka dostal na zem. Ten se ho okamžitě chytil za nohu a slovenský borec se poněkud kontroverzně a nejspíš zakázaně chytil pletiva a tím si udržel stabilitu. I přes hlasité protesty ale rozhodčí nechal fight pokračovat. Deák dále pokračoval v úderech, zatímco Macek zvolil velice zvláštní taktiku. Po každé inkasované ráně si okamžitě lehl na záda, což za první kolo udělal, i přes hlasitý pískot obecenstva a vztekání se jeho soupeře, minimálně dvacetkrát.

Druhé kolo už se neslo hlavně v postoji a první polovina byla spíše o taktice a defenzivě. Pak už Deák obranu trochu otevřel a připravil další slušné kombinace, které ale trefoval zhruba z padesáti procent a spíše tím unavil sám sebe a ke konci působil trochu frustrovaně.

Ve třetím kole začal útočit také Macek, který i párkrát slušně trefil, ale jeho údery pro změnu postrádaly razanci. Jelikož se jedná o druhou nejlehčí mužskou váhu, byl stále celý souboj především o pohybu a ten oba dva zvládali skvěle, ani jeden z borců se nezastavil byť jen na vteřinu. Macek sice hezky začal, ale postupně byl opět horší a prohrál i třetí kolo. To pro něj znamenalo jediné. Ukončit duel před limitem.

Čtvrté kolo ale nepřineslo žádnou změnu. Deák útočil a Macka k ničemu moc nepouštěl. Ten se sice pokusil o takedown, ale zpoceného Slováka nedokázal pořadně uchytit a spíše po něm sklouzl. Ke konci sice trefil dvě slušná kolena na hlavu, ale s Deákem to ani trochu nepohnulo a působil o dost víc koncentrovaněji a v pohodě.

A zlom nepřišel ani v pátém kole. Deák naprosto kontroloval vývoj a i když Macek rozdal vícero úderů, pořád chyběl moment překvapení a zvratu. Nepomohly ani další dvě kolena. V závěru se mu sice konečně povedlo dostat Deáka dostat na zem a dokonce mu i obtočil ruku kolem krku, ale to už také zazněla závěrečná siréna, která ukončila zápas. Tomáš Deák je po naprosto sebejistém, přesvědčivém a hlavně jednoznačném výkonu prvním šampionem bantamové váhy organizace OKTAGON MMA.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články