Pirát Krištofič v "Souboji o Bratislavu" naprosto dominoval a na body zvítězil

Pirát Krištofič v "Souboji o Bratislavu" naprosto dominoval a na body zvítězil zdroj: Profimedia

Samuel "Pirát" Krištofič si připsal jednoznačné vítězství a hlasitě si řekl o další titulový zápas.

Minimálně pro Slovensko jeden z nejočekávanějších fightů tohoto roku. Duel přezdívaný "Souboj o Bratislavu". Samuel "Pirát" Krištofič přestoupil do welterové váhy, aby sebral titul Davidu Kozmovi. To se mu ale nepodařilo a na body prohrál. V červnu si spravil chuť s Brazilcem Dinizem, kterého vypnul už po půl minutě. Do tohoto zápasu typický postojář nastupoval především s motivací, že ho výhra posune blíž k odvetě s Kozmou.

Robert Pukač je naopak technik a před zápasem rozhodně sázel na taktiku země a to i přesto, že naposledy vypnul na začátku třetího kola veterána Tomáše Kuželu. Před duelem držel dvě výhry v řadě a tvrdě trénoval, aby získal třetí a aby především získal šanci poprvé bojovat o šampionský pás.

Zápas začal frenetickou přestřelkou, ve které lehce dominoval Pirát, který se snažil vyvinout co největší tlak. Hlasitá atmosféra v hale byla přímo elektrizující a těžko říct, kdo měl na Zimním stadionu Ondreje Nepely více fanoušků. Pukač překvapil, protože i on chtěl viditelně držet postoj a nepokusil se o žádný takedown. Borci si začali ale postupně uvědomovat, že je může čekat pětikolová bitva a tempo se trochu uklidnilo.

Druhé kolo nabídlo především hodně pohybu a kroužení po oktagonu. Pirát po vnitřní straně, Pukač po té vnější. V půlce se  Krištofič pokusil o slušnou kombinaci a zasadil svému soupeři několik nepříjemných úderu, Pukač vše ustál, ale trpěl na nepřesnost, která ho znatelně vysilovala.

Třetí kolo nabídlo tu samou písničku v mírně zpomalené verzi. Pirát držel střed oktagonu a rozdával údery a i přesto, že se zápas přehoupl teprve přes svou polovinu, postupně se začalo konkrétně rýsovat, kdo by vyhrál na body. To si začal uvědomovat i Pukač, který musel tušit, že on to nebude a pokusil se o takedown. Ten se mu nepovedl a do přestávky si místo toho odnesl koleno v obličeji.

Nikdo asi nebude překvapený, že se ve čtvrtém kole dělo opět to samé. Přišly jediné výjimky, to když se povedlo Pirátovi dvakrát dostat Pukače na zem, ten se sice rychle zvedl ale pokaždé inkasoval koleno a všechny obdržené rány se mu už začaly nepříjemně zobrazovat ve tváři ve formě podlitin a otevřených ran.

V pátém kole posbíral Pukač poslední zbytek sil, protože věděl že už mu nic jiného nezbývá. Absolutně vypustil obranu a pouze útočil. V tu chvíli zjistil, že Piráta dokáže zasáhnout a že není nedotknutelný, což mu vlilo živou vodu do žil. Bohužel pro něj už bylo několik dalších slušných úderů málo a především přišly pozdě. Na body tak zvítězil po naprosto dominantním výkonu Pirát Krištofič.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články