Souboj supertěžkých vah ukončil Buday submisí ve druhém kole

Souboj supertěžkých vah ukončil Buday submisí ve druhém kole V domácím Oktagonu Buday zatím přemožitele nenašel. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Bitvu dvou obrů nakonec zvládl lépe slovenský fighter, který si k vítězství pomohl kimurou.

Druhý zápas a super těžká váha. Vítěze s největší pravděpodobností čeká titulový zápas. Slovák Martin Buday je naprostý univerzál, který dnes nastupoval do klece se šňůrou pěti výher, kdy všechny zápasy dokázal ukončit před časovým limitem, čtyři v prvním kole, jeden ve druhém. Čech Daniel Dittrich do soutěžního zápasu nastoupil více než po roce. Naposledy prohrál těsně bitvu o šampionský pás s Michalem Martínkem.

Buday okamžitě natlačil Dittricha na pletivo, kde ho dlouho držel a pokoušel se ho dostat na zem. V klinči se dlouho nic nedělo a tak se vrátil zápas doprostřed oktagonu. Tam sice Dittrich svého soupeře několikrát trefil, ale poté se slovenskému fighterovi podařil konečně takedown a okamžitě se dostal do halfguardu, kde začal rozdávat rány na hlavu, ale neúspěšně. Duel se sice ještě vrátil do postoje, ale v první části se už nic extra nestalo.

Druhé kolo zahájil Buday opět úspěšným takedownem a z full guardu pomalu přecházel do top mountu. Stále se mu ale nedařilo prorazit Dittrichovu obranu a rány pěstí ani lokty neplnily účinek. Proto se Buday rozhodl pro jinou taktiku a na soupeřovu levou ruku použil kimuru a začal páčit. To už český fighter nevydržel a po jedné minutě a třinácti vteřinách druhého kola odklepal.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články