Gábor Borároš zvítězil nad brazilským soupeřem. Zasáhnout musel lékař

Gábor Borároš zvítězil nad brazilským soupeřem. Zasáhnout musel lékař zdroj: Profimedia

Oba borci předvedli spoustu odhodlání, ale do zápasu nečekaně promluvil lékař.

Gábor Borároš si po listopadové prohře s brazilským Kaikem Brito chtěl spravit chuť na dalším brazilském soupeři, tentokrát specialistou v BJJ, Mauriciem Reisem.

Gábor šel okamžitě do tlaku, ale Brazilec mu začal okopávat přední nohu. Při Brazilcově pokusu o naskočené koleno jej Gábor dostal na zem. Nakonec se zase postavil na nohy a zápas pokračoval v postoji. Oba borci jsou hodně rychlí, ale žádná akce netrefuje svůj cíl zcela přesně. Brazilec pokračoval v okopávání Gáborovy přední nohy a na konci kola se Reis pokusil o takedown, ale Gábor si to pohlídal a dostal Reise na záda. Ten sice zahrozil armbarem a heel hookem, ale toto si Gábor taky pohlídal a přidal mu na cestu několik tvrdých úderů.

Druhé kolo začalo podobně jako první, Gábor tlačil a Mauricio bojuje z ústupu. Přitom dal Brazilec Gáborovi pěkný přední hák a několikrát nepříjemně nakopnul Gáborovu přední nohu. V přestřelce ale Gábor trefuje Brazilce tvrdým hákem. Sráží jej na zem a způsobuje mu pořádnou podlitinu a cut pod okem. Sice se Gáborovi k němu na zem moc nechtělo, ale nakonec jej zalehl a dal mu nespočet úderů. Brazilec se ale zvedl a sám shodil Gábora na zem. Z guardu mu přešel do halfguardu a snažil se mu vrátit pár úderů, ale Gábor mu dobře kontroloval ruce a nedovolil mu udělat větší škodu. Gáborovi se podařilo situaci obrátit, povalil Brazilce na záda a v posledních sekundách druhého kola mu dal pár pořádných bomb na cestu do třetího kola.

Hned na začátku třetího kola vzal Brazilec Gábora na zem krásným double leg takedownem. Brazilec přešel do halfguardu, ale nebyl schopen udělat z této pozice žádnou větší škodu.

Bohužel, Reisovo zranění pod okem začalo krvácet trochu víc, rozhodčí zápas přerušil a přivolaný doktor nakonec nečekaně zápas ukončil. To bylo dost zvláštní, protože Brazilcův cut nevypadal ani zdaleka tak hrozně, aby musel být zápas ukončen a je pravděpodobné, že v UFC by se tím nikdo nezaobíral a zápas by pokračoval dál. Dokonce když mu po skončení zápasu zranění utřeli ručníkem, krvácení přestalo.

Gábor si však připsal důležité vítězství proti kvalitnímu soupeři.

 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články