UFC 249 bude! ...bez diváku a bez Khabiba

UFC 249 bude! ...bez diváku a bez Khabiba zdroj: Profimedia

Sice bez dagestánského šampiona, ale nakonec se na UFC 249 snad přece jen dočkáme zajímavých soubojů.

Respektovaný novinář Ariel Helwani včera na Twitteru napsal, že šéf UFC Dana White se dohodl s ruským prezidentem Putinem na vycestování Khabiba z Ruska a že zápas mezi ním a Tonym Fergusonem se ukuteční. Bohužel, jeho informace nebyly pravdivé, protože to vzápětí popřel sám šéf UFC:

„Tohle NENÍ v žádném případě pravda! Zápasy budou, ale bez Khabiba. Celou kartu zápasníků oznámím zítra,“ napsal v odpovědi na nepravdivou novinu Dana White.

Je tedy oficiální, že Khabib se s Tonym Fergusonem již popáté neutká. Kdo bude jeho náhradníkem není známo, ale pravděpodobně se to dozvíme již brzy od samotného šéfa UFC. Jako jediným ucházejícím soupeřem pro Tonyho, který vyhrál 12 zápasů v řadě, se však jeví pouze Justin Gaethje, popřípadě by jej mohl ve welterové váze přivítat bývalý šampion Tyron Woodley.

Ten by se mohl také utkat s Colby Covingtonem nebo s Gilbertem Burnsem, kteří jej oba vyzvali.

O tom, jaké další zápasy na UFC 249 uvidíme, se neví nic. Ve hře je Francis NgannouJarzinhem Rozenstruikem, ale i Makhmud Muradov proti Karlu Robersonovi.

Ali Abdelaziz - manager několika šampionů, mimo jiné i Khabiba Nurmagomedova, Kamaru Usmana, Henryho Cejuda a dalších, však pravděpodobně dostal nějaké zákulisní informace a nedávno tweetoval, že se nemůže na UFC 249 dočkat: „Bude to šílené,“ prozradil.

Dočkat se nemůžeme ani my a brzy snad uvidíme, jestli se Danu Whiteovi opravdu podaří uplácat v tak chaotické době pořádné zápasy.

Zdroje:  mmajunkie.com , Dana White - Twitter , Ali Abdelazis - Twitter

Nejnovější články